Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šorīt Rīgā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Šorīt Rīgā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kas bija izcēlies kādas piecstāvu dzīvojamās ceturtā stāva dzīvoklī, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz ugunsgrēku saņemts plkst.5. Minētajā dzīvoklī dega sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā. No ēkas tika evakuēti pieci cilvēki. Plkst.06.31 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat vakar ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kur dega starpsiena bēniņos, atkritumi, šķūņi un žogs, dūmvada izolācija, sodrēji mājas dūmvadā, savukārt divos gadījumos dega vienstāva dzīvojamā māja.

Aizvadītajā diennaktī valstī dzēsti 13 kūlas ugunsgrēki, no kuriem platības ziņā lielākie ugunsgrēki reģistrēti Tukuma novadā, kur kūla un niedres dega piecu hektāru platībā, Līgatnes novadā, kur sausā zāle dega 1,2 hektāru platībā, un Daugavpils novadā, kur kūla dega viena hektāra platībā. Šogad valstī kopumā dzēsti jau 1024 kūlas ugunsgrēki.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un to nav iespējams kontrolēt. Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi.