Kabeļu zādzības dēļ Rīgas centrā nav pieejami "Izzi" pakalpojumi

Maģistrālā kabeļa zādzības dēļ šodien Rīgas centrā nav pieejami kabeļtelevīzijas un elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzēja "Izzi" pakalpojumi, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Izzi" preses sekretārs Oskars Lakšēvics.

Maģistrālais kabelis bojāts ap plkst.2 naktī. Tā dēļ nav iespējams sazvanīt arī "Izzi" klientu apkalpošanas centru.

Zādzība notikusi Čaka ielā 82/84, kur sagriezti trīs aptuveni 60 metrus gari maģistrālie optiskie un koaksiālie vadi, sacīja Lakšēvics, piebilstot, ka "Izzi" tehniķi jau no plkst.3 strādā, lai atjaunotu kabeļu zādzības izraisītu visu pakalpojumu pilnīgu pārtraukumu Rīgas centrā un apjomīgus traucējumus arī citviet pilsētā.

Ap plkst.12.30 internets un telefona sakaru pakalpojumi nebija pieejami Teikā, centrā pie VEF tilta, kā arī Čaka ielā 45, Marijas ielā 16, Ģertrūdes ielā 99, Tērbatas ielā 50, Blaumaņa ielā 26/2. Joprojām Rīgas centrā nav pieejami kabeļtelevīzijas pakalpojumi.

"Tas nozīmē, ka centrā aptuveni 2000 abonentiem nav ne televīzijas, ne interneta. Teikā un pie VEF tilta nav interneta mazāk nekā 500 klientiem," sacīja Lašēvics.

Ārpus centra bojājuma rezultātā nedarbojas tikai internets un "Izzi" telefonijas pakalpojumi, bet kabeļtelevīzija esot redzama.

Pēc Lakšēvica teikta, bojājumu labošana esot sarežģīta, taču ir izredzes, ka līdz dienas beigām "Izzi" pakalpojumi tiks atjaunoti visā Rīgā.

Pēc Latvija Telekomunikāciju asociācijas apkopotajiem datiem, "Izzi" pieder 25,5% maksas televīzijas tirgus un 9% interneta tirgus.

Kompānija atrodas apvienošanās procesā ar kabeļtelevīzijas operatoru "Baltkom".

Svarīgākais