Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Iedzīvotāji vāc parakstus par skolas autobusu saglabāšanu Rīgas pašvaldības skolām

© Andrejs Terentjevs/F64

Iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par skolas autobusu saglabāšanu Rīgas pašvaldības skolām.

Iniciatīvu "Saglabāt skolas autobusus Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm" iesniegusi Anna Zirne-Blumberga. Idejas aizstāvjiem kopā jāsavāc 3300 parakstu, lai tos iesniegtu Rīgas pašvaldībai.

Parakstu vākšanas autore skaidroja, ka Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm līdz šā gada 31.maijam ir savi skolas autobusi, kurus ir atvēlējusi SIA "Rīgas satiksme". Tomēr pēc 31.maijā neesot zināms, vai skolai būs autobuss savām vajadzībām.

Ar šo iniciatīvu Zirne-Blumberga vēlas panākt, lai skolām turpmāk būtu savs autobuss, ko var izmantot pēc nepieciešamības - vedot skolēnus uz muzejiem, teātriem, sporta sacensībām un citur.

"Pandēmijas apstākļos, kad piesardzīgi raugāmies uz sava "burbuļa" pārkāpšanu, būtu neprāts, sākot jauno mācību gadu, pakļaut skolēnus un skolotājus papildus veselības apdraudējuma riskam, jo būs jāizmanto sabiedriskais transports, lai kopīgi dotos iegūt nepieciešamās zināšanas un prasmes ārpus skolas," uzskata iniciatīvas autore.

Tāpat viņa pauda viedokli, ka autobusi, kas šobrīd ir skolu rīcībā, ir nolietoti. Tomēr, viņasprāt, pašvaldībai ir jāpārskata SIA "Rīgas satiksme" autobusu parks, lai atrastu iespējas skolām izmantot iespējas, ko sniedz savs autobuss, kas ir pieejams konkrētās skolas skolēniem tieši tad, kad tas ir nepieciešams.

Viņa klāstīja, ka īstenojot iniciatīvu, skolēni un skolotāji turpinās droši pārvietoties galvaspilsētā, kā arī skolēni un skolotāji netiks pakļauti riskam saslimt ar Covid-19, pārvietojoties sabiedriskajā transportā.

Vienlaikus Zirne-Blumberga aicināja ņemt vērā, ka personas līdz 18 gadu vecumam pašlaik netiek potētas pret Covid-19. Tomēr, lai pēc iespējas efektīvāk apturētu saslimšanu ar šo vīrusu, kā arī dotu iespēju skolēniem droši nokļūt pasākumos, kuros viņi piedalās mācību procesa ietvaros, viņasprāt, ir nepieciešams saglabāt autobusu pieejamību Rīgas izglītības iestādēm.