Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pie masu vakcinācijas centriem Rīgā veidojas garas rindas [papildināts]

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šodien Rīgā darbu sāka trīs masu vakcinācijas pret Covid-19 centri, un pie diviem no tiem jau dienas pirmajā pusē veidojušās rindas.

Pie lielākā masu vakcinācijas punkta, kas izvietots centrā "Atta", vēl pirms plkst.10 bija izveidojusies vairākus desmitus cilvēku liela rinda.

Šajā centrā darbojās četras reģistrācijas vietas, bet tikai daļa no vakcinācijas kabīnēm. Medicīnas personāls ir ģērbies aizsargtērpos. Gan pie "Atta" centra, gan arī pārējiem vakcinācijas punktiem cilvēkiem tiek mērīta temperatūra.

Savukārt masu vakcinācijas centros, kur vakcināciju pret Covid-19 sestdien nodrošina SIA "Veselības centrs 4" (VC4), garas iedzīvotāju rindas neveidojas, stāsta VC4 pārstāve Līga Putraima.

Viņa atklāja, ka VC4 sestdien iedzīvotājus vakcinē Ķīpsalas hallē, Rīgā, un tur ir iesaistītas piecas vakcinācijas brigādes, kurās kopā ir 15 cilvēki, kā arī VC4 neatliekamās palīdzības dienests. Savukārt Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā strādā trīs brigādes no VC4 grupas uzņēmuma SIA "Vizuālā diagnostika".

"Šodienas vakcinācijas saraksti ir aizpildīti, rītdienas saraksti nokomplektēti par apmēram 80%, parīt pierakstu skaits ir vēl mazāks," sacīja Putraima.

Pēc viņas teiktā, cilvēki sestdien uz vakcināciju ierodas secīgi, pat vairākas stundas agrāk par norādīto laiku, bet arī viņi tiek apkalpoti. Nav tendences neierasties. Garas rindas neveidojas, bet neesot arī izteiktu pārtraukuma brīžu. Vidēji vakcinācijas process aizņem 10 minūtes, kurām jāpieskaita vēl 15 minūtes, kuras personai lūdz uzgaidīt pēc vakcīnas saņemšanas. Sestdien pacienti tiek vakcinēti ar "AstraZeneca" vakcīnu.

Tāpat viņa uzsvēra, ka ārsta nosūtījums nepieciešams specifiskos gadījumos. "Katrs pacients reģistrācijas postenī tiek rūpīgi meklēts sarakstā un tikai tad iespējams pateikt, vai bija nepieciešams papildu nosūtījums," sacīja Putraima.

Svētdien VC4 sāks darbu arī masu vakcinācijas centrā Cēsīs.

Jau vēstīts, ka sestdien astoņās Latvijas pilsētās sāks darbu pirmie masu vakcinācijas centri pret Covid-19, liecina Veselības ministrijas sniegtā informācija.

Ziņots arī, ka sestdien vakcināciju pret Covid-19 varēs sākt vēl divām prioritārajām iedzīvotāju grupām - potēties tiks aicinātas personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar zemu imunitāti, kā arī personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas.