Covid-19: Rīgas vakcinācijas centri nedēļā nodrošinās 80 000 pošu

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Rīgas pašvaldības teritorijā esošie vakcinācijas centri nedēļā būs gatavi nodrošināt līdz 80 000 pošu pret Covid-19, žurnālistiem pavēstīja Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča.

Patlaban plānots, ka Rīgā būs astoņi vakcinācijas pret Covid-19 centri, kā arī sešas vakcinācijas teltis. Divi lielākie centri, kas ir privātā pārvaldībā, ir SIA "RTU-BT 1" piederošā Ķīpsalas halle un "ATTA Centrs", kuru nodrošinās SIA "Morient IG". Abi šie centri esot izvēlēti pēc veiktās tirgus izpētes.

Šie abi centri skaitās augstākā jeb "A" līmeņa vakcinācijas centri, tie ir lielākie valstī - tajos spēšot nodrošināt līdz 20 000 vakcināciju nedēļā.

Rīgā būs arī seši mazāka apmēra centri Nacionālajā Sporta manēžā, Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā, Rīgas 15.vidusskolā, Rīgas Kongresu namā, Rīgas Hanzas vidusskolā un Rīgas 19.vidusskolā. Vienlaikus tiks uzstādītas arī sešas vakcinācijas teltis. Tās atradīsies Uzvaras parkā, Rīgas 64.vidusskolā, Rīgas 84.vidusskolā, bērnu un jauniešu centrā "IK Auseklis", Rīgas 63.vidusskolā un kultūras pilī "Ziemeļblāzma".

Pēc Juhņēvičas sacītā, Lieldienu brīvdienās darbību varētu sākt trīs vakcinācijas centri Rīgā - Ķīpsalas hallē un "ATTA Centrā", kā arī Centrāltirgū.

Preses konferencē veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) arī atzīmēja, ka centru lokāciju izvēle tika veikta, vadoties pēc iedzīvotāju skaita novados un izvērtējot apdzīvotības blīvumu.

Jau ziņots, ka Juhņēviča šodien žurnālistiem apliecināja, ka, ņemot vērā gaidāmās vakcīnu piegādes, liela mēroga vakcinācijas centrus plānots atvērt jau Lieldienu brīvdienās. "Par gala lēmumu mēs informēsim rīt vai parīt, pēc ražotāja apstiprinātajām piegādēm uz šo nedēļu," piebilda Juhņēviča.

Savukārt Pavļuts preses konferencē apliecināja, ka, vakcinācijas pret Covid-19 procesā iesaistot liela mēroga vakcinācijas centrus un dubultojot jaudas, par potēties gribētāju trūkumu nebūs pamata bažīties.

Svarīgākais