Vairs nedarbina Rīgas Rātsnama strūklaku

Līdzekļu taupības nolūkos vairs netiek darbināta Rīgas Rātsnama pirmā stāva vestibila strūklaka ar dzirnakmeni, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciālists Uģis Vidauskis.

Viņš pastāstīja, ka strūklaku pašreiz paredzēts darbināt vien atsevišķos gadījumos, jo tā patērē daudz elektroenerģijas - piecus kilovatus stundā. Epizodiska strūklakas darbināšana nepieciešama, lai nepasliktinātos strūklakas tehniskais stāvoklis.

Rīgas Rātsnama pirmā stāva vestibilā esošās strūklakas nosaukums ir "Dzirnavas". Tās autors ir metālmākslinieks Gunārs Platpīrs.

Strūklakas ierīkošana rekonstruētajā Rātsnamā domei izmaksāja aptuveni 50 000 latu. Rekonstruētais Rīgas Rātsnams tika atklāts 2003.gada 4.novembrī.

Lai taupītu pašvaldības līdzekļus, jau pērnā gada pavasarī strūklakai tika ierobežots darbības laiks - no plkst.11 līdz 15. Iepriekš Rīgas domē skaidroja, ka uz elektrību vien pašvaldība stundā ietaupot 50 santīmus, neskaitot izdevumus par ūdeni un amortizāciju.

Kā ziņots, Rātsnama strūklakai ik pa brīdim rodas tehniskas kļūmes, piemēram, 2006.gada nogalē strūklakai bija nepieciešams remonts, jo sabojājās viens no sarežģītā mehānisma ritenīšiem. Strūklakai remonta laikā tika pievienoti papildu ritenīši.

Strūklaka bija sabojājusies arī 2005.gadā. Ik pa brīdim strūklakai tiek veikts arī profilaktiskais remonts, par ko dome noslēgusi ilggadēju līgumu ar SIA "Moduls Rīga".

Svarīgākais