Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas mēra un vicemēru birojos maksātas 30%, 40% un 100% piemaksas pie algas

© Ģirts Ozoliņš/F64

Rīgas mēra un vicemēru biroju darbiniekiem maksā 30%, 40%, bet vienā gadījumā pat 100% piemaksas pie algas,  noskaidrots Rīgas domē.

Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (PP) birojā kopumā strādāja pieci padomnieki un biroja vadītāja. Vislielākā alga noteikta biroja vadītājai 2264 eiro, un viņai tiek maksāta arī piemaksa 40% apmērā no algas. Savukārt padomniekiem bija noteiktas algas 2232 eiro mēnesī. Četriem padomniekiem tika maksātas 30% piemaksa, bet vienam no viņiem - 40%.

Šogad Staķa biroju pametuši trīs padomnieki, bet viņu vietā pieņemti divi. Viņiem tāpat noteikta 2232 eiro alga pirms nodokļu nomaksas un piemaksa 30% apmērā no algas.

Vicemēra Viļņa Ķirša (JV) biroja vadītājam arī tiek maksāta alga 2264 eiro un noteikta piemaksa 20% apmērā. Birojā strādā trīs padomnieki, kuri saņem 2232 eiro algu.

Ķirša padomniekam Jānim Meirānam līdz februāra beigām bija noteikta 100% piemaksa pie algas. No 1.marta viņš saņems 30% piemaksu.

Vicemēra padomniekam, kurš ir arī finanšu ministra padomnieks, Intam Dālderim nemaksā piemaksu. Savukārt trešais padomnieks saņem 15% piemaksu pie darba algas.

Pieticīgāk tiek atalgoti Edvarda Smiltēna (NA/LRA) un Lindas Ozolas (JKP) biroju darbinieki. Biroju vadītājiem un padomniekiem algas ir tādas pašas - attiecīgi 2264 eiro un 2232 eiro.

Smiltēna biroja vadītājai ir noteikta piemaksa no 1.marta līdz 30.jūnijam 45% apmērā no algas, bet padomniekiem piemaksu nav.

Savukārt Ozolas birojā strādā tikai biroja vadītāja un viens padomnieks, kuriem nav noteiktas piemaksas.

Mēra un vicemēru biroju darbiniekiem piemaksas tiek pārskatītas divas reizes gadā.