Stradiņa slimnīcas teritorijā sāksies veco ēku demontāža

Šodien plkst.13 uzņēmums "Skonto būve" sāks jaukt Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas vecos korpusu, atbrīvojot būvlaukumu jaunā korpusa celtniecībai, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Ieva Stibe.

Klātesot veselības ministram Didzim Gavaram, šodien plānots nojaukt slimnīcas 30.korpusu.

Kā skaidro Stradiņos, ēku demontāža paredz vairāku vienstāva un trīsstāvu ēku, garāžu, kā arī pussabrukušu ēku nojaukšanu, lai atbrīvotu vietu jaunā korpusa būvlaukumam. Lai būtu iespējama šo ēku demontāža un būvlaukuma sagatavošana, uz citām telpām jau tagad pārvietotas vairākas slimnīcas struktūrvienības un nodaļas.

Tā Klīniskās imunoloģijas centrs pārvietots no 19. uz 37.korpusu, Radionukleīdā nodaļa, kur veic scintigrāfijas, pārvietota uz 108.korpusa pagrabstāvu, 29.nodaļa daļēji pārvietota uz 1.nodaļu un 9.nodaļu.

Pārmaiņas skar arī studentus un rezidentus - Rīgas Stradiņu universitātes un Latvijas Universitātes mācību telpas pārvietotas uz 21.korpusu. Atrašanās vietu mainījis arī Darba analīzes un statistikas departamenta Medicīnas informātikas dienests, kā arī Medicīnas tehnoloģiju departaments. Plānots pārvietot arī skābekļa iekārtu.

Sākot būvniecību, mainīsies arī gājēju un automašīnu plūsma slimnīcas teritorijā, kā arī paredzami būtiski ierobežojumi autotransporta iebraukšanai un novietošanai slimnīcas teritorijā, tāpēc slimnīcas vadība lūdz pacientus un pacientu tuviniekus, kā arī citus slimnīcas apmeklētājus rūpīgi sekot norādēm gan teritorijā, gan slimnīcas mājaslapā.

Veco ēku vietā tiks veidots jauns korpuss, kurā paredzēts plašs neatliekamās medicīniskās palīdzības centrs, 38 moderni operāciju bloki, kā arī kardioloģijas, ķirurģijas, transplantoloģijas, internās medicīnas un neiroloģijas centri. Tāpat tiks nodrošināta arī onkoloģiskā palīdzība, plašas diagnostikas iespējas, dzemdību un ginekoloģiskā aprūpe un rehabilitācija. Vēl lielāku pacientu skaitu paredz aptvert konsultatīvā poliklīnika un ambulatorās pieņemšanas.

Slimnīcas dzimšanas dienā - 2010.gada 10.februārī - svinīgi tika ielikts pamatakmens slimnīcas jaunajiem korpusiem.

Slimnīcas attīstības projekta finansēšana tiek veikta no valsts galvotā aizdevuma 46,4 miljonu latu apmērā un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem (ERAF) desmit miljonu latu apmērā. Līdz 2012.gadam apgūstot desmit miljonus latu no ERAF, paveras iespējas pretendēt uz vēl papildu septiņiem miljoniem latu.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais