Notiks pasākums "Rīga vieno: Cilvēki. Iespējas. Atbalsts"

Ceturtdien, 28. oktobrī ar Eiropas Komisijas atbalstu tiks īstenots lielākais publiskais „Eiropas gada cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību” pasākums Latvijā.

Rīgā, Centrālajā stacijā un tirdzniecības centra Origo telpās no pulksten 12 līdz pulksten 19 notiks pasākums „RĪGA VIENO: Cilvēki. Iespējas. Atbalsts”.

Dienas gaitā darbosies informatīvie stendi, kuros būs pieejama informācija par palīdzības iespējām grūtībās nonākušiem cilvēkiem un palīdzības sniegšanas iespējām tiem, kuri gatavi sniegt atbalstu. Uz skatuves visas dienas garumā uzstāsies pazīstami mākslinieki, priekšnesumus sniegs arī bērni no SOS ciematiņa Valmierā, sieviešu ar īpašām vajadzībām biedrības „Aspazija” dalībnieces, bērni no Strazdumuižas neredzīgo skolas, pensionāru ansamblis u.c. Pasākuma laikā tiks veidota lielākā pogu karte Latvijā. Ikviena poga, kas piestiprināta kartē, atzīmēs labos darbus, ko ikdienā veicam, lai palīdzētu saviem tuvākajiem vai citiem līdzcilvēkiem. Lai piepildītu karti, savu pogu par labajiem darbiem līdzi paņemt aicināts ikviens!

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.