Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā vairākkārt konstatēta aizliegtu sāls vannas procedūru baudīšana

© F64 Photo Agency

Valsts policija februārī Rīgā, Brasas iecirkņa teritorijā, vairākkārt konstatējusi aizliegtu sāls vannas procedūru sniegšanu klientiem.

Valsts policijas priekšnieka Armanda Ruka otrdien valdībā prezentācijā minēts, ka 12.februārī policija, veicot kontrolpirkumu kāda uzņēmuma telpās, konstatēja skaistumkopšanas pakalpojuma - sāls vannas procedūras - sniegšanu, kas ārkārtējās situācijas laikā nav atļauts.

Toreiz vienlaicīgi sākti pieci administratīvie procesi fiziskām personām par skaistumkopšanas pakalpojuma saņemšanu un viens administratīvais process iepriekšminētā uzņēmuma administratorei.

12.februārī, 13.februārī un 14.februārī atkal konstatēta sāls vannas procedūras veikšana, pieņemot un apkalpojot klientus. Klientu pieņemšanu nodrošināja kāda sieviete, kura norādīja, ka viņa ir darba attiecībās ar kādu uzņēmumu, bet šobrīd uzņēmums veic pārreģistrāciju. Vienlaikus konstatēts, ka neviens no minētajiem komersantiem Ārstniecības iestāžu reģistrā nav iekļauts.

Sāls vannas procedūras minētā iecirkņa apkalpojamā teritorijā konstatētas arī 19.februārī, 20.februārī un 21.februārī.

Ņemot vērā minēto, Ruks to nosauca par problēmu, jo sāls vannas procedūras tiek turpinātas, neskatoties uz piemērotajiem sodiem.

Normatīvie akti par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem paredz līdz 2000 eiro sodu.