SM: Dienvidu tiltam būs pieejami 10 miljoni eiro

Ja Rīgas dome (RD) atsauksies uz Satiksmes ministrijas (SM) aicinājumu piedalīties Kohēzijas fonda (KF) programmas līdzekļu apguvē, tai ir iespējas saņemt līdz septiņiem miljoniem latu līdzfinansējumu, taču ir jāievēro būtisks nosacījums – RD jāizstrādā projekts, kas nevar būt ar nosaukumu Dienvidu tilta trešā kārta, jo Eiropas Komisija jau vienreiz norādījusi, ka nefinansē iesāktu projektu.

Zemgales virziena maģistrālais transporta mezgls – tāds nosaukums ir dots Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecībai, taču pašvaldības, vismaz tās vadītāja Nila Ušakova viedokli par projekta tālāko virzību un dalību SM konkursā Neatkarīgajai pirmdien neizdevās uzzināt. Būvnieki norāda, ka Dienvidu tilta pabeigšanai nepieciešami 17,5 miljoni latu.

Lai varētu piedalīties šajā projektā, SM drīzumā plāno sūtīt īpašu uzaicinājumu KF apguvei, jo ne visas pašvaldības var uz to pretendēt. Finansējums ir piešķirts Daugavpils autotransporta mezgla izbūvei. "SM jau šā gada maijā uzdevusi RD jautājumu par gatavību iesniegt projekta iesniegumu šīs aktivitātes ietvaros. Lai nekavētu ES fondu līdzekļu apguvi, SM ir ieinteresēta projektu iesniegumu atlasi uzsākt iespējami ātrākā laikā," norāda SM preses pārstāve Ilze Eida.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Svarīgākais