Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Septiņas pasta nodaļas Rīgā atsāk darbu svētdienās

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

No 21.februāra darbu svētdienās atsāks septiņas VAS "Latvijas pasts" nodaļas tirdzniecības centros Rīgā, informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Darbu svētdienās atsāks Rīgas 3.pasta nodaļa tirdzniecības centrā "Mols", Rīgas 17.pasta nodaļa tirdzniecības centrā "Domina", Rīgas 20.pasta nodaļa tirdzniecības centrā "Dole", Rīgas 22.pasta nodaļa tirdzniecības parkā "Alfa", Rīgas 25.pasta nodaļa tirdzniecības centrā "Spice", Rīgas 33.pasta nodaļa tirdzniecības centrā "Akropole" un Rīgas 50.pasta nodaļa tirdzniecības centrā "Origo".

Konkrētās pasta nodaļas svētdienās strādās no plkst.10 līdz 16.

Jau ziņots, ka saistībā ar valstī noteiktajiem Covid-19 ierobežošanai paredzētajiem pasākumiem nedēļas nogalēs 2020.gada beigās tika ierobežota tirdzniecības centru darbība, tādēļ no 2020.gada 14.novembra mainījās vairāku pasta nodaļu darbalaiks tirdzniecības centros, tām nestrādājot sestdienās un svētdienās. Darbu sestdienās attiecīgās pasta nodaļas atsāka 23.janvārī.

Latvijas Pasts aicina klientus būt saprotošiem, jo Covid-19 izplatības mazināšanai visā valstī ir noteikti ierobežojumi attiecībā uz cilvēku skaitu, kas var uzturēties pakalpojumu sniedzēju telpās, tāpēc iespējas sniegt pakalpojumus nodaļās ir samazinājušās un var rasties situācijas, kad sava pakalpojuma saņemšanu nākas uzgaidīt, stāvot ārpus nodaļas un distancējoties citam no cita.

Lai pasta pakalpojumu saņemšana nebūtu jāgaida, Latvijas Pasts aicina izmantot uzņēmuma mobilās lietotnes iespējas, kas ļauj pakalpojumiem pieteikties attālināti un nodaļā ierasties tieši uz sava pakalpojuma saņemšanu. Attālināti pieteikties pakalpojumiem iespējams vairākos desmitos lielāko un noslogotāko pasta nodaļu visā Latvijā; šo nodaļu saraksts pieejams te.

Kā alternatīvu reģistrētu sūtījumu saņemšanai pasta nodaļās Latvijas Pasts iesaka šo sūtījumu pārvirzīšanu uz sev ērtāko saņemšanas vietu, izmantojot uzņēmuma mobilo lietotni. Attālināta jebkura izsekojama, ierakstīta vai apdrošināta pasta sūtījuma pārvirzīšana iespējama uz mājām, biroju, pakomātu vai kādu no Circle-K degvielas uzpildes stacijām. Sīkāka informācija pieejama šeit.

Lai senioriem nebūtu jāapmeklē pasta nodaļa pensijas saņemšanai Pasta norēķinu sistēmā, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā iespējams pieteikt pensijas piegādi dzīvesvietā. Pensijas piegāde mājās izmaksā 2,39 eiro. Pie pastnieka iespējams apmaksāt arī komunālo maksājumu rēķinus un citus pakalpojumus.

Latvijas Pasts turpina vērtēt pasta nodaļu darbības un sūtījumu piegādes turpmāku optimālu nodrošināšanu, ņemot vērā ārkārtējo situāciju.