Tiks meklēti iemesli, kāpēc saplaisāja Ģertrūdes ielas dzīvojamā ēka

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien eksperti apsekos saplaisājušās Ģertrūdes ielas dzīvojamās mājas tuvumā esošo būvlaukumu, lai skaidrotu, vai plaisu rašanos varētu būt izraisījusi pāļu dzīšana.

Blakus būvlaukumam, kas atrodas līdzās saplaisājušajai mājai Ģertrūdes ielā 63, uzstādītajā informatīvajā plāksnē norādīts, ka Ģertrūdes ielā 65 notiek dzīvojamās ēkas būvniecības darbi. Darbu pasūtītājs ir uzņēmums "Sky union", savukārt būvprojekta autors ir SIA "VVV Architecture", kas veic arī autoruzraudzību. Kā galvenais būvuzņēmējs norādīts uzņēmums "ADS group", bet būvuzraudzību veic SIA "Alians būve".

Pirmdien vakarā Rīgas pilsētas būvvalde apturējusi saplaisājušās Ģertrūdes ielas 63 dzīvojamās mājas ekspluatāciju, informēja būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns. Eksperti konstatējuši, ka pašlaik cilvēkiem ēkā uzturēties nav ieteicams.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (AP) mikroblogošanās vietnē "Twitter" informēja, ka Rīgas pašvaldības policija piedāvā izmitināšanas iespējas evakuētajiem iedzīvotājiem. Šo palīdzību jau saņēmušas septiņas personas.

"Ēka ir valsts īpašums. Pašvaldības dienesti skaidro un risina situāciju," norāda Staķis.

Cilvēkus izmitina viesnīcā, informēja Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis. Ņemot vērā, ka vairākas personas atteicās no izmitināšanas iespējas, jo viņiem bija, kur palikt, pašvaldības policija aicina cilvēkus vērsties Pašvaldības policijā, ja tomēr rodas nepieciešamība pēc pajumtes.

Šodien tiks apsekots blakus esošais būvlaukums, lai konstatētu, vai plaisu rašanos varētu būt izraisījusi pāļu dzīšana. Tad tiks noskaidrots, kurš veiks ēkas tehnisko ekspertīzi.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais