Vakcināciju sāks Bērnu un jauniešu centrā "Imanta"; aprūpes centrā "Gaiļezers" potēšana turpināsies

© Reuters/Scanpix/Leta

Šodien pret Covid-19 vakcinēs Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības "Imanta" darbiniekus, informēja Rīgas domes labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Plānots vakcinēt 35 no 52 darbiniekiem. Jau laikus tika veikta darbinieku aptauja un tika sagatavoti saraksti, kas parāda, ka tūlīt vakcinēties gatava vairāk nekā puse darbinieku.

Visu septiņu centra struktūrvienību darbiniekus vakcinēs izbraukuma vakcinācijas brigāde no medicīnas centra "ARS" 15.februārī.

Pašlaik gatavi vakcinēties 109 Bērnu un jauniešu centra darbinieki no 200.

16.februārī sāks vakcināciju Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes centrā (SAC) "Stella Maris", kurā no 98 klientiem vakcinēs 83 klientus, to darīs SAC ģimenes ārsts ar Rīgas veselības centra atbalstu.

Ir sagatavoti saraksti, un SAC ir izplānojuši plūsmu, kā vakcinācija notiks, jo būs klienti, kuri paši varēs aiziet līdz kabinetam, kur notiks vakcinācija, bet pie gulošajiem klientiem ies uz istabiņām. Visos SAC jau laicīgi tika veiktas klientu un darbinieku aptaujas, un vairāk nekā puse ir piekritusi vakcinācijai.

Jau ziņots, ka pirmie no Rīgas domes Labklājības departamenta sešām pakļautības iestādēm ar "AstraZeneca" vakcīnām trešdien tika vakcinēti sociālās aprūpes centra "Gaiļezers" klienti un darbinieki.

Šodien Rīgas pašvaldības aprūpes centrā "Gaiļezers" turpināsies vakcinācija pret Covid-19.

Kā ziņots "Gaiļezers" bija pirmais sociālās aprūpes centrs, kas saņēma vakcīnas pret Covid-19, tādējādi Latvijā aizsākot sociālās aprūpes centru klientu un darbinieku vakcināciju,

Kā informēja Brice, vakar vēl nebija pabeigta pirmo klientu vakcinācija.

Vakar atsevišķā kabinetā tika vakcinēti klienti, kuri paši varēja līdz kabinetam aiziet. Nekādi starpgadījumi vakcinēšanas laikā nenotika.

Vakarā aprūpes centra personāls sekoja klientu veselības stāvoklim.

Latvijā

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums.

Svarīgākais