VEF Kultūras pils kolektīvu dalībnieki šoziem turpinās salt

VEF Kultūras pils māksliniecisko kolektīvu dalībniekiem šī ziema būs jāpārlaiž vecajās telpās, kas pašlaik ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, un tādēļ kolektīvu dalībnieki aukstajā laikā salst.

Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs pagājušā nedēļā informēja pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputātus, ka VEF Kultūras pils ēkā pašreiz ir ļoti slikti apstākļi, jo iepriekšējo remontdarbu laikā slikti salabots jumts, kā arī pastāv apkures sistēmas problēmas ēkas augšējos stāvos.

Burovs norādīja, ka VEF kultūras pils mākslinieciskajiem kolektīviem "kaut kā būs jāpārdzīvo šī ziema" līdz mājas rekonstrukcijai, ko iecerēts pabeigt līdz 2013.gada sākumam.

Kā ziņots, nākamā gada laikā paredzēts izstrādāt VEF Kultūras pils ēkas rekonstrukcijas un restaurācijas būvprojektu, kam Rīgas domes budžetā 2011.gadam plānots piešķirt 300 000 latu.

Pēc tam, iespējams, VEF Kultūras pils mākslinieciskos kolektīvus uz gadu, kamēr tiks veikta ēkas rekonstrukcija, varētu izvietot kādās citās telpās, līdzīgi kā rekonstruējot M.Čehova Rīgas Krievu teātri, pieļāva Īpašuma departamenta direktors.

Pavisam VEF Kultūras pils rekonstrukcijai būs nepieciešams izlietot vairāk nekā trīs miljonus latu. Šī projekta īstenošanai Īpašuma departaments bija nolēmis piesaistīt arī Eiropas savienības (ES) fondu līdzfinansējumu. Tā saņemšanai Rīgas domei bija jāiesniedz pieprasījums Kultūras ministrijā (KM) - pašvaldību konkursam par ES fondu līdzekļiem kultūras mantojuma objektu atjaunošanai, un katrs iesniegtais priekšlikums varēja pretendēt uz līdzfinansējumu līdz pat 1,4 miljoniem latu.

Taču par VEF Kultūras pili Īpašuma departamentā no KM saņemts finansējuma pieprasījuma atteikums, kas, pēc Burova teiktā, ir tīri formāls, visticamāk, nekorekti sagatavotu dokumentu dēļ. Ar konkursa pieteikumu saistīto dokumentāciju gatavojis Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments, kuram Burovs nolēmis lūgt precizēt nepilnības finansējuma pieprasījumā un izvērtēt, vai iespējams kādā veidā mēģināt uz šo ES līdzfinansējumu pretendēt atkārtoti, varbūt sūdzēties par KM lēmumu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.