Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Stradiņa slimnīca pārslogota, uzņemti par 32 Covid-19 pacientiem vairāk nekā paredzēts

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Visvairāk brīvo gultu Covid-19 pacientiem jeb vēl 95 brīvas gultas ir Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcā (RAKUS), kamēr Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) ir uzņēmusi 32 pacientus vairāk nekā paredzēts, liecina valdības un Krīzes padomes kopsēdē iesniegtā prezentācija.

RAKUS šobrīd aizņemto Covid-19 pacientiem izveidoto gultu skaits ir 76%, kamēr PSKUS tie ir 125%.

Vēl 37 brīvas gultas Covid-19 pacientiem ir Daugavpils reģionālajā slimnīcā, 36 - Rēzeknes slimnīcā, 28 - Aizkraukles slimnīcā, 18 - Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, 15 - Bauskas slimnīcā un Liepājas reģionālajā slimnīcā, 10 - Vidzemes slimnīcā, 9 - Ventspils Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, sešas - Balvu slimnīcā, četras - Jelgavas pilsētas slimnīcā, un pa divām brīvām gultas vietām Covid-19 pacientiem atlicis Ludzas medicīnas centrā un Dobeles slimnīcā.

Kopumā no šobrīd pārprofilētajām gultām aizņemtas ir 80%.

Prezentācijā uzsvērts, ka pērnā gada decembra un šā gada janvāra datu analīze liecina, ka Latvijā hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits pret jaunatklāto gadījumu skaitu ir 15%.

Veselības ministrijas apkopotie dati liecina, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcās laikā no 11.janvāra uz 18.janvāri par 46% pieaudzis smagi slimajiem Covid-19 pacientiem pielāgoto gultu skaits, kamēr Covid-19 vidēji smagajiem pacientiem pielāgoto gultu skaits audzis par 4%. Kopumā nedēļas laikā medicīniskās palīdzības slimnīcās stacionēto Covid-19 pacientu skaits pieaudzis no 1129 līdz 1178.