Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Stradiņa slimnīcas priekšsēdētājs: Mums katrs sestais mediķis ir bijis inficējies ar Covid-19

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš LTV raidījumam "Rīta panorāma" atzina, ka slimnīcā paredzēto Covid-19 pacientu gultas vietu skaits ir piepildīts.

Pašlaik visu Latvijas slimnīcu stacionāros kopumā ārstējas 1109 Covid-19 pacienti. No visiem slimnīcās esošajiem koronavīrusa pacientiem 102 slimības gaita ir smaga. Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā šobrīd ārstējas aptuveni 150 Covid-19 inficētie.

"Tik mums arī ir. Mums ir 150 gultas vietas, kas paredzētas Covid-19 pacientiem," atzina Muciņš.

Viņš pauda, ka, lai gan kopumā Covid-19 izplatības ziņā ir redzamas pirmās stabilizācijas pazīmes, tomēr situācija slimnīcā vēl joprojām ir smaga.

Stradiņu slimnīca pēdējo mēnešu laikā ir paplašinājuši gultas vietu skaitu Covid-19 pacientiem. Tomēr Muciņš atzina, ka gultas vietu skaits nav lielākā problēma, bet gan personāla trūkums.

"Šobrīd mēs vēl tiekam galā ar situāciju, bet tā ir kritiska."

Muciņš minēja, ka pašlaik slimnīca ir ļoti tuvu robežai. Katru dienu tiek pārkārtots slimnīcas un darbinieku darbs, jo tur ārstējas ne tikai Covid-19 sasirgušie.

Katrs sestais mediķis ir bijis inficējies ar Covid-19. Kopumā aptuveni 450 Rīgas Stradiņa Klīniskās universitātes mediķi.

Pašlaik ar koronavīrusu sirgst 130 medicīnas personas, taču tikai 15 atrodas mājās, kā kontaktpersonas.

Muciņš atzina, ka papildu medicīnas personās tiek meklēts, bet situācija ir visai sarežģīta visā valstī. Slimnīcā tiek piesaistīti studenti, taču situācija nav viegla.