Valsts svētkos Rīgā būs bezmaksas pasākumi politiski represētajiem

Politiski represētie rīdzinieki, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, novembrī varēs apmeklēt pašvaldības apmaksātus svētku pasākumus. Lai politiski represētie valsts svētkos varētu baudīt kultūru, Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja mēra Nila Ušakova vadībā piešķīrusi 11 700 latu.

Šogad būs iespēja apmeklēt kādu no diviem pasākumiem, kas notiks Latvijas Nacionālajā teātrī un kinoteātrī Rīga. Viens no tiem būs Latvijas Radio un Izklaides producentu apvienības 7 rīkotais koncerts Latviešu kino zelta dziesmas, kurā tautā zināmi latviešu mūziķi izpildīs dziesmas no populārām kinofilmām. Koncerti notiks 12. un 13. novembrī kinoteātrī Rīga.

Savukārt 20. un 25. novembrī Nacionālajā teātrī politiski represētajiem būs iespēja redzēt šīs sezonas jauniestudējumu mūziklu Leo. Pēdējā bohēma. Latvijas Politiski represēto apvienības valdes sekretāre Dagnija Liepiņa smej, ka jau aizvakar saņēmusi e–pastu no kāda Kanādas izdevuma Latvija Amerikā lasītāja, kurš informējis par politiski represētajiem doto iespēju apmeklēt kultūras pasākumus. "Pēdējos gados Rīgas dome par mums domā un piedāvā apmeklēt koncertus un izrādes. Pagājušajā gadā bijām nedaudz sašutuši, jo Nacionālajā teātrī iedalītās vietas bija tālu, pat otrajā balkonā. Cilvēki ir veci, nevar tur uzkāpt, un ar to dzirdēšanu ir, kā ir. Bet jebkurā gadījumā sakām lielu paldies!" uzsver D. Liepiņa.

Viņa atklāj, ka atbalstu saņem tikai no valsts, privātie uzņēmēji par politiski represētajiem atceras reti. "Pirms pāris gadiem lūdzām Ķirsonu, lai mūs konferencē pabaro. Ar lielu lūgšanos pierunājām, un beigās uzklāja tik smalku galdu, pie kāda dažs labs mūžā nebija sēdējis. Vēl mūs ir pabarojusi konditoreja Sala, bet pārsvarā mūs atfutbolē," saka D. Liepiņa. Politiski represētas personas statuss ir piešķirts apmēram 4500 rīdziniekiem.

Svarīgākais