Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā veidos jaunu struktūrvienību "Rail Baltica" integrācijai pilsētvidē un ekonomikas stimulēšanai

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Rīgā veidos jaunu struktūrvienību "Rail Baltica" integrācijai Rīgas pilsētvidē un ekonomikas stimulēšanai, apstiprināja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Jaunas struktūras izveide tiek pamatota ar Rīgas pilsētas izaicinājumiem, kas saistīti ar "Rail Baltica", koronavīrusa pandēmijas radītā kaitējuma ekonomikai un sociālajai jomai novēršanu, ekonomikas atgūšanās veicināšanu caur Eiropas atveseļošanās un noturības mehānismu un sekmīgu publiskās infrastruktūras attīstības projektu vecināšanu.

Paredzēts izveidot Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldi, kurā būtu vadītājs un četri projektu vadītāji.

Pārvaldes priekšnieka atalgojums iecerēts 2441 eiro apmērā, bet projektu vadītāju - 1917 eiro mēnesī.

Darbam pārvaldē iecerēts piesaistīt augsta līmeņa speciālistus, tādēļ būtu nepieciešams paredzēt finansējumu arī piemaksām likumā noteiktā kārtībā.

Tāpat jāparedz finansējums darba vietu iekārtošanai un nodrošināšanai, līdz ar to šim gadam nepieciešamais finansējums pārvaldes izveidošanai ir 229 008 eiro.

Kā skaidroja Ķirsis, Rīga ir lielu izaicinājumu priekšā, tādēļ ir nepieciešami profesionāļi, kuri Pilsētas attīstības departamenta uzdevumā strādā tikai ar konkrētiem projektiem.

Ķirsis uzskata, ka pašvaldībai trūka šādas atsevišķas vienības, kas nodarbojas ar dažādu projektu attīstību, realizāciju un uzraudzīšanu.