"Rīgas siltums": Namu pārvaldes ir norēķinājušās; šodien plānots pieslēgt apkuri

Par iepriekš sniegtajiem pakalpojumiem norēķinājušās visas namu pārvaldes un šodien plānots pieslēgt apkuri visām to pārziņā esošajām dzīvojamām mājām Rīgā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Kopumā runa ir par 2943 namiem. Kā sacīja Rence, ir svarīgi, ka namu pārvaldes samaksājušas parādus, jo tās veido lielu daļu siltuma lietotāju.

Vēl siltumapgāde nav pieslēgta daļai ārstniecības un izglītības iestāžu, nedzīvojamiem namiem, tāpat daļa privāto apsaimniekotāju turpina risināt parādu jautājumus - no kopumā 2238 citām dzīvojamām mājām apkure pieslēgta aptuveni 81%.

Kopumā "Rīgas siltums" nodrošina siltumapgādi 7383 ēkām Rīgā.

Kā ziņots, Rīgas domes namu apsaimniekotāju parādi par iepriekš saņemtajiem apkures pakalpojumiem tiks atmaksāti, pārdalot naudas līdzekļus 15 pašvaldības namu pārvalžu starpā, kā arī palielinot kopējo overdraftu limitu visām namu pārvaldēm.

Tas nozīmē, ka nauda, ko uzkrājušas vairākas pašvaldības namu pārvaldes, tiks novirzīta tiem namu apsaimniekotājiem, kas ir parādā par siltumu.

No 15 pašvaldību namu pārvaldēm ievērojami parādi bija piecās namu pārvaldēs - SIA "Valdemāra nami", SIA "Mežciema namsaimnieks", SIA "Avotu nami", SIA "Sarkandaugava" un SIA "Kurzemes namu apsaimniekotājs". Namu pārvalžu parāds bija aptuveni 420 000 latu.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs uzskata, ka vislabākais līdzeklis, kā piespiest ļaunprātīgos nemaksātājus norēķināties par iepriekš saņemtajiem apkures pakalpojumiem, ir sabiedrības spiediens, piemēram, kaimiņiem pašiem citam citu mudināt samaksāt apkures parādu, it sevišķi, ja pastāv aizdomas, ka parādnieks ir tā sauktais ļaunprātīgais nemaksātājs.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais