Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lokalizēts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks Pētersalā

© Twitter/Ivans Milovs

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kas šorīt izcēlās trīsstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, Pētersalas ielā, ir lokalizēts, taču dzēšanas darbi aizvien turpinās, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola.

Ugunsgrēku izdevies lokalizēt plkst.7.57. Izdegusi 430 kvadrātmetru liela platība.

Kā ziņots, izsaukumu uz ugunsgrēku VUGD saņēma plkst.4.25. Liesmas draudēja izplatīties uz blakus esošo māju, tāpēc no tās tika evakuēti 14 cilvēki.

Nelaimē gāja bojā viens cilvēks, bet divi cieta un tika nodoti mediķiem. Turklāt dzēšanas darbu laikā cieta arī viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nogādāts ārstniecības iestādē.

Notikuma vietā strādā 40 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot astoņas autocisternas, ir iesaistītas arī autokāpnes un autopacēlājs. Griestu un jumta konstrukciju brukšanas dēļ bija problēmas ar dzēšanu no telpas iekšpuses.

Dzēšanas darbu dēļ notikuma vietas apkārtnē aizvien ir ierobežota satiksme. Kā aģentūra LETA uzzināja pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme", ugunsgrēka dēļ patlaban nekursē 9.maršruta tramvaji, 5.maršruta tramvaji brauc no Iļģuciema līdz Ausekļa ielai, bet no Mīlgrāvja līdz Sarkandaugavai ir norīkots autobuss 5.T.

No Mīlgrāvja autobusi brauc pa Tvaika ielu un Tilta ielu līdz 3.trolejbusa pieturvietai "Sarkandaugava". Savukārt virzienā uz Mīlgrāvi autobusi brauc no pieturvietas "Sarkandaugava" pa Sarkandaugavas ielu, Zāģeru ielu un tālāk pa Tvaika ielu.