Pedagogu atlaides sabedriskajā transportā izmaksātu 707 256 latus gadā

Ja tiktu realizēta ideja piešķirt atlaides sabiedriskajā transportā visiem Rīgas skolotājiem, bērnudārza, interešu izglītības, mūzikas, mākslas un sporta skolu pedagogiem, pašvaldībai būtu jāšķiras no 707 256 latiem gadā.

Rīgas vispārizglītojošo skolu skolotājiem no 1. oktobra pašvaldība finansēs viena maršruta mēneša abonementa biļetes darba dienām cenu 50% apjomā, līdz ar to skolotājiem 11,40 latu vietā būs jāmaksā 5,70 lati. Savukārt pašvaldībai tas izmaksās 410 400 latus.

Ja pieņem, ka šāda braukšanas kartes maksa būtu spēkā arī bērnudārzu, interešu izglītības, mūzikas, mākslas un sporta skolu pedagogiem, tad pašvaldībai gadā būtu jāsamaksā vēl 296 856 lati.

Mākslas un mūzikas skolu pedagogi kopskaitā ir ne vairāk kā 400 personas, bet turpretī bērnudārzu, interešu izglītības un sporta skolu pedagogi, kuri arī cer uz atlaidēm sabiedriskajā transportā, kopskaitā ir aptuveni 3940. Pirmsskolas izglītības iestādēs strādā vidēji 3000 pedagogi, interešu izglītības iestādēs - 620 pedagogi, bet sporta skolās - 320 pedagogi.

Kā ziņots, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti 24. septembrī atbalstīja atlaižu braukšanai sabiedriskajā transportā darba dienās piešķiršanu arī bērnudārzu, interešu izglītības, mūzikas, mākslas un sporta skolu pedagogiem.

Rīgas domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle iepriekš skaidroja, ka konkrēti aprēķini, cik šādu atlaižu ieviešana varētu izmaksāt pašvaldībai, nav vēl veikta.

"Kultūras departaments kopā ar Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu iesnieguši savu priekšlikumu Satiksmes departamentam, kas arī veiks aprēķinus par atlaižu ieviešanai nepieciešamo līdzekļu apjomu," iepriekš norādīja Čivle, piebilstot, ka šādi aprēķini tikšot veikti tuvākajā laikā.

Gala lēmums par atlaižu piešķiršanu jāpieņem Rīgas domei.

Jau ziņots, ka Rīgas domes deputāti 25. augustā nolēma saglabāt virkni esošo atlaižu un ieviest jaunas atlaides pilsētas sabiedriskajā transportā. Dome noteica arī jaunu atlaidi skolotājiem - no šā gada 1. oktobra tiks piešķirta 50% atlaide Rīgas pilsētas pašvaldības vispārizglītojošo skolu pedagogiem, iegādājoties mēnešbiļeti darba dienām vienā maršrutā.

Svarīgākais