Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bērnu slimnīcā pirmā sāk potēšanu ar "Moderna" vakcīnām

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šodien Bērnu slimnīca kā pirmie Latvijā uzsāks ārstniecības personu vakcināciju ar pirmajām saņemtajām "Moderna" vakcīnām, informē BKUS Komunikācijas daļas vadītāja Dace Zaldāte-Rozentāle.

Šīs vakcīnas ļaus Bērnu slimnīcai elastīgāk reaģēt uz vakcinācijas pieprasījumu, jo tās ir iespējams uzglabāt slimnīcas ledusskapjos līdz pat 30 dienām.

Vienlaikus Bērnu slimnīca informē, ka ārstniecības personas ir izrādījušas lielu interesi un jau pirmajās divās dienās, kurās BKUS Ģimenes vakcinācijas centrā notika plašāka ārstniecības personu vakcinācija pret Covid-19 un tika piedāvāta iespēja pieteikties arī individuāli, ir izmantojušas visas pieejamās 396 vietas.

Otrdienas vakarā bija pieejamas vēl 700 vietas vakcinācijai šonedēļ.

Joprojām ārstniecības personas, kas vakcīnu vēl nav saņēmušas, uz vakcināciju Bērnu slimnīcā var pieteikties, aizpildot pieteikuma formu šeit: https://ej.uz/BKUS-Covid19vakcinacija vai zvanot pa tālruni 67064463.

Pēc pieteikuma saņemšanas BKUS Ģimenes vakcinācijas centra darbinieki individuāli sazināsies ar katru personu, lai informētu par precīzu vakcinēšanās laiku.

Ārstniecības personu vakcinācija pret Covid-19 Bērnu slimnīcā šonedēļ tiek organizēta paaugstinātā kapacitātē Ģimenes vakcinācijas centrā septiņas dienas nedēļā.