Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas namu pārvaldnieks" sācis zvērinātu tiesu izpildītāju dienesta pārbaudi

© f64.lv, Alise Šulca

Pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) valde sākusi dienesta pārbaudi ar nolūku pārbaudīt līdzšinējās RNP parādu piedziņas prakses atbilstību labas pārvaldības principiem, informēja uzņēmumā.

Dienesta pārbaudes gaitā tiks izvērtēta parādu piedziņas prakses atbilstība uzņēmuma un tā klientu interesēm, vērtējot arī uzņēmuma darbinieku atbildību.

RNP nosūtījusi tiesu izpildītājam Rolandam Veinbergam pieprasījumu par izpildu dokumentu izsniegšanu atpakaļ piedzinējam. Tas nozīmē, ka viņam prasīts nodot atpakaļ RNP visas šogad saņemtās piedziņas lietas. RNP vērtē arī senāk nodotu piedziņas lietu atgūšanas iespēju.

"Katram RNP darbiniekam ir jāstrādā uzņēmuma un tā klientu interesēs. Netiks pieļautas darbības, kas ir pretrunā šīm interesēm vai arī, iespējams, rada šaubas par jebkādu RNP darbinieku ieinteresētību vai favorītismu sadarbības partneru izvēlē. Neatkarīgi no tā, vai mēs runājam par darbinieku rīcību parādu piedziņas procesā, organizējot iepirkumus, veicot remontdarbus vai labiekārtojot klientu īpašumu," norāda RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Jau ziņots, ka RNP, saistībā ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par iespējamo Veinberga negodprātīgu rīcību parādu piedziņas procesā un sākto kriminālprocesu nolēmusi pārtraukt sadarbību ar Veinbergu.

Par iespējamiem zvērināta tiesu izpildītāja darbību regulējošo normu pārkāpumiem zvērināta tiesu izpildītāja Veinberga rīcībā ar Eleonorai Ļaksai piederošo īpašumu tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ir rosinājis izvērtēt Veinberga saukšanu pie disciplināratbildības un atstādināšanu no amata, informēja Tieslietu ministrijas (TM) Komunikācijas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Lana Mauliņa.

Iepriekš TV3 raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka tiesu izpildītāja Veinberga rīcības rezultātā 89 gadus veca vientuļa sirmgalve zaudējusi gan dzīvokli, gan naudu - 28 000 eiro, un policija sākusi kriminālprocesu par krāpšanu lielā apmērā.