Aicina velosipēdistus aprīkot divriteni ar gaismas lukturiem

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina velosipēdistus aprīkot divriteni ar gaismas lukturiem.

Iestājoties gada tumšajai sezonai, pat uz apgaismotām pilsētas ielām, autovadītājiem braucošu velosipēdistu, kam nav gaismas lukturu, ir gandrīz neiespējami savlaicīgi pamanīt. Tā rezultātā var veidoties ļoti bīstamas satiksmes situācijas. Nepietiekamas redzamības apstākļos arī gājēji nevar pamanīt pa ietvi braucošu velosipēdistu.

Satiksmes drošībai departaments iesaka velosipēdistiem divriteni aprīkot ne tikai ar nepieciešamajiem gaismas atstarotājiem riteņu spieķos, pedāļos un velosipēda priekšpusē un aizmugurē, bet velosipēdam priekšpusē piestiprināt arī baltas gaismas lukturi un aizmugurē – sarkanas gaismas lukturi.

Priekšējie gaismas lukturi diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos palīdz arī velosipēdistam pārredzēt ceļu un izvairīties no šķēršļiem.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais