Glābšanas darbu dēļ Melnsila ielas posms Āgenskalnā varētu palikt slēgts ilgāku laiku

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Ugunsgrēka dzēšanas un glābšanas darbu dēļ Melnsila ielas posms Rīgā, Āgenskalnā, varētu palikt slēgts vēl ilgāku laiku, informēja Valsts policijas (VP) preses pārstāve Simona Grāvīte.

Viņa pastāstīja, ka sprādziena dēļ sākotnēji tika slēgta satiksme Melnsila, Lapu, Ļermontova un Ernestīnes ielu posmos. Taču Melnsila ielas posms no Ļermontova ielas līdz Ernestīnes ielai, kur kursē arī sabiedriskais transports, varētu palikt slēgts vēl ilgi - līdz tiks likvidētas negadījuma sekas.

Kā novēroja aģentūra LETA, ēkas Melnsila ielā 2 daļas - logu rāmji un skārda loksnes -, visticamāk, sprādziena rezultātā ir izmētātas tuvējā apkārtnē, dažas no tām aizsviestas pat 50 metrus tālu un piezemējušās Melnsila ielas pretējā pusē esošajā Jaunatnes dārzā.

Visvairāk ēkas daļu ir sakritušas tieši uz Melnsila ielas brauktuves, kuras atbrīvošana varētu prasīt ilgāku laiku. Sprādzienā nopostīta ēkas daļa uz Ļermontova ielas pusi, bet ēkas otrā pusē pat nav izbiris logu stiklojums.

Jau ziņots, ka ēkā Melnsila ielā 2 naktī uz ceturtdienu notika sprādziens, pēc kura izcēlās ugunsgrēks. Sprādziena iemesli pagaidām ir neskaidri, bet tie tiks izmeklēti kriminālprocesā, kusu sākusi VP. Saskaņā ar jaunāko informāciju, nelaimē cietuši vismaz trīs cilvēki, bet viens vēl tiek atbrīvots no gruvešiem.

Glābšanas darbu laikā ir norobežota tuvējā apkārtne.

Svarīgākais