Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Āgenskalnā nogrand sprādziens un daļēji sabrūk daudzdzīvokļu māja

© Ekrānuzņēmums no Instagram

Naktī uz ceturtdienu sprādziena dēļ daļēji nobrukusi trīsstāvu dzīvojamā ēka Rīgā, Āgenskalnā, Melnsila un Ļermontova ielu krustojumā.

Pēc aculiecinieku teiktā sprādzienu pirms plkst 1.30 varētu būt izraisījusi gāzes noplūde.

Uzņemtajos kadros redzams, ka nams ir daļējis sabrucis.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme)

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ziņo, ka plkst.01.22 tika saņemts izsaukums Rīgā, Āgenskalnā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dzīvojamā mājā bija noticis sprādziens. Notikuma vietā daļēji nobrukusi trīsstāvu ēka, kur deg 2. un 3. stāvs un jumta konstrukcija. Plkst. 3.40 degšanu izdevās lokalizēt.

Viens cilvēks gājis bojā, bet seši cietuši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola.

Viņa pastāstīja, ka trīs no cietušajiem izglāba ugunsdzēsēji glābēji. Tai skaitā viens cilvēks bija iesprostots drupās un viņa atbrīvošana prasīja vairāk nekā stundu. Vēl pieci cilvēki no sapostītā nama tika evakuēti.

Cilvēki pussagruvušajā ēkā tika meklēti, periodiski organizējot klusuma brīžus, lai varētu sadzirdēt, ja zem drupām palikušie sauc pēc palīdzības. Tieši šādā veidā vienu cilvēku drupās izdevās atrast.

Ierodoties pussagruvušajā ēkā Melnsila ielas un Ļermontova ielas stūrī, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg daļēji nobrukušā nama otrais un trešais stāvs un jumta konstrukcijas. Tika sākta konstrukciju pārbaude un dzēšanas darbi. Uz vietas strādāja 40 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot 11 specializētos transportlīdzekļus.

Ēkas degšanas platība bija 80 kvadrātmetri. Dzēšanas darbi aizvien turpinās. Notiek arī sagruvušo konstrukciju demontāža.