Rīgā cilvēki pulcējas neatļautajā protestā; policija aiztur vairākus dalībniekus

© Ekrānuzņēmums/LTV Ziņu dienests/Twitter

Lai gan Rīgas dome neatļāva organizācijas "Tautas varas fronte" pieteiktā pasākuma rīkošanu pret Covid-19 ierobežojumiem drošības apsvērumu dēļ, svētdien pie Brīvības pieminekļa pulcējas vairāki protestētāji, novērojams sociālajos tīklos publicētājās tiešraidēs. Valsts policija aizturējusi vairākus agresīvi noskaņotus tā dalībniekus, ziņo Latvijas Televīzijas Ziņu dienests.

Pie Brīvības pieminekļa notikušajā nesankcionētajā akcijā aizturētas trīs personas, ziņo Latvijas Televīzijas Ziņu dienests, balstoties uz Valsts policijas sniegto informāciju. Kāds Lietuvas pilsonis aizturēts, jo atteicās sniegt informāciju par to, vai aizpildījis “Covidpass” anketu, nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām, agresīvi pretojās.

Tajā brīdī vēl divas personas, traucējot policistu darbu un provocējot uz konfliktu, izturējās agresīvi un pretojās policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Visas trīs personas nogādātas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai un situācijas izvērtēšanai.

Kā novērojams "Tautas varas fronte" Facebook lapā translētajā tiešraidē, pie Brīvības pieminekļa pulcējas cilvēki, kuri iebilst pret valstī noteiktajiem ierobežojumiem Covid-19 pandēmijas iegrožošanai.

Pie pieminekļa dežūrē arī vairākas policijas ekipāžas un pa skaļruni tiek lūgts ievērot drošības noteikumus un pulcēšanās iegrožojumus.

Jau vēstīts, ka ņemot vērā dienestu rekomendācijas, Rīgas dome nav saskaņojusi lietā par viltus ziņu izplatīšanu apcietinātā aktīvista Valentīna Jeremejeva vadītās organizācijas "Tautas varas fronte" pieteiktā pasākuma rīkošanu pret Covid-19 ierobežojumiem, kas bija paredzēts svētdien, žurnālistiem atklāja domes vadība.

Ceturtdien pašvaldības izpilddirektores pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane bija sasaukusi sanāksmi, kurā izskatīja pašvaldībā pieteikto pasākumu. Sanāksmē piedalījās pašvaldības atbildīgās amatpersonas, valsts, pašvaldības policijas, drošības dienesta pārstāvji, kā arī pasākuma organizatori.

Nodibinājumu "Tautas varas fronte vada" lietā par viltus ziņu izplatīšanu saistībā ar Covid-19 aizturētais Jeremejevs, Jānis Lamberts un Roberts Raimo.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais