Pirmo reizi Latvijā tiek ieviesta dāvanu karte no pārstrādātiem materiāliem

© f64.lv, Kaspars Krafts

Gada aktīvākajā dāvanu iegādes laikā tirdzniecības centrs "Origo" laiž klajā jaunu produktu - Origo Dāvanu karti -, kas ir pirmā no pārstrādātas plastmasas veidotā elektroniskā dāvanu karte Latvijā. To var pasūtīt arī attālināti un izlietot pirkumiem vairāk nekā 150 tirdzniecības vietās t/c "Origo" pusgada periodā pēc izdošanas.

Dāvanu karšu īsā dzīves cikla dēļ plastikāta kartes pēc izmešanas arvien papildina dabai kaitīgu atkritumu apjomu. Viena no t/c "Origo" jaunajām pamatvērtībām ir vides ilgtspējas nodrošināšana, tāpēc Origo Dāvanu karšu izstrādē tika meklēti dabai draudzīgāki risinājumi.

Jaunās dāvanu kartes veidotas no PETG plastmasas, kas dabā sadalās desmit reizes ātrāk nekā parastās PVC kartes. Turklāt PETG karšu plastiku ražošanas un piegādes procesā izdalās par ~75% mazāk CO2 nekā parasto PVC karšu gadījumā.

Origo Dāvanu kartes var pasūtīt gan privātpersonas, gan juridiskas personas bez komisijas maksas un jebkurā vērtībā, arī nenoapaļotās summās, sniedzot papildu iespēju izpaust dāvinātāja radošumu.

Dāvanu karti var izlietot, iepērkoties vai saņemot pakalpojumus vairāk nekā 150 t/c "Origo" tirdzniecības vietās.

"Šogad dāvanu meklēšanu un iegādi apgrūtina dažādi ārējie apstākļi, tāpēc jo īpaši nozīmīgi kļūst iepirkties droši un izvēlēties patiešām lietderīgu dāvanu, ko iespējams izmantot sev ērtā laikā. Mēs to piedāvājam īstenot ar jaunās Origo Dāvanu kartes starpniecību, ko var pasūtīt arī attālināti. Mums rūp cilvēks un rūp dabas vide. Atbalstot globālos ilgtspējas mērķus, tirdzniecības centra "Origo" dāvanu karšu izveidi esam uzticējuši atbildīgam ražošanas uzņēmumam, kas samazina oglekļa dioksīda emisiju visā kartes dzīves ciklā," atklāj "Linstow Center Management" tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.