Policija: Iedzīvotāji par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem jau saņēmuši reālus sodus

© Lauris Aizupietis/F64

Iedzīvotāji par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem ir jau saņēmuši reālus sodus, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pauda Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka p.i. Andrejs Aronovs.

Kā skaidroja Aronovs, kopš jauno ierobežojumu stāšanās spēkā policija veikusi pārbaudes aptuveni 20 000 objektu.

617 gadījumos objektos netika ievēroti kādi nosacījumi, visbiežāk - sejas masku nenēsāšana gan sabiedriskajā transportā, gan citviet, piemēram, veikalos.

Tāpat viņš atklāja, ka pārbaudītas 9000 personas, kurām ir jāievēro pašizolācija un konstatēts, ka 40 personas to nebija ievērojušas.

Aronovs arī atklāja, ka par noteikto ierobežojumu pārkāpšanu cilvēkiem jau piemēroti reāli naudas sodi līdz pat simts eiro.

"Ne tikai paši konstatējam pārkāpumus, bet saņemam arī iedzīvotāju zvanus, kas ziņo par nelegāliem privātiem pasākumiem, ballītēm. Priecē, ka sabiedrībai ir izpratne par notiekošo," viņš pauda.

Par šādiem pārkāpumiem ballīšu rīkotāji sodīti gan ar 10 eiro, gan ar 50 eiro sodu.

Jau iepriekš vēstīts par policijas konstatētajiem ierobežojumu pārkāpumiem. Piemēram, pirms pāris dienām likumsargi kādā dzīvoklī Kuldīgā pārtraukuši jauniešu ballīti, bet dzīvoklī Liepājā konstatējuši pulcēšanos no vairākām mājsaimniecībām.

Vienā gadījumā likumsargi saņēma informāciju par to, ka Kuldīgā notiek privāts pasākums, kurā piedalās vairāki jaunieši, tādā veidā neievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus. Policisti dzīvoklī konstatēja 12 jauniešus no vairākām mājsaimniecībām.

Savukārt Liepājas iecirkņa amatpersonas sākušas četrus procesus administratīvā pārkāpuma lietā par to, ka Liepājā, kādā dzīvoklī pulcējās vairāki cilvēki no dažādām mājsaimniecībām.

Valsts policija atgādina, ka iedzīvotajiem ir jābūt atbildīgiem un jāņem vērā valstī noteiktie ierobežojumi. Lai situācija uzlabotos un Covid-19 izplatība mazinātos, šos ierobežojumus un drošības prasības nepieciešams pielāgot ikdienas dzīvei un iemācīties ar to sadzīvot.

Kā vēstīts, Latvijā ārkārtējās situācijas laikā ir aizliegti privāti pasākumi un pulcēšanās, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros.

Drīkst notikt organizētās sapulces, piketi un gājieni, bet tajos var pulcēties ne vairāk kā 25 cilvēki, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības - divu metru fizisku distanci un ievērojot organizatora noteiktās prasības.

Svarīgākais