Mediķiem vakar izdevies reanimēt vienu no Ieriķu ielas ugunsgrēkā vissmagāk cietušajiem

Mediķiem vakar vakarā izdevies reanimēt vienu no Ieriķu ielas ugunsgrēkā vissmagāk cietušajiem cilvēkiem, kurš, pēc sākotnējās informācijas, tika uzskatīts par bojāgājušo.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inese Veisa, lai gan sākotnēji šai personai vairs nebija nekādu dzīvības pazīmju, mediķiem, kuri izbrauca uz notikuma vietu, tomēr izdevās reanimēt cietušo, bet pēc tam šis cilvēks smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā.

Līdz ar to vakar vakarā Rīgā, Ieriķu ielā 20, notikušajā kopmītņu tipa ēkas ugunsgrēkā ir gājis bojā viens, nevis divi cilvēki, kā tas tika ziņots sākotnēji. Bojā gājusī ir aptuveni 50 gadus veca sieviete.

Kā ziņots, vēl seši citi cilvēki, tai skaitā viens bērns, ugunsgrēkā cietuši, gūstot dažādas traumas. Izmantojot autokāpnes, no degošā nama izglābti 11 cilvēki, bet vēl 15 evakuēti pa ēkas izejām.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas pilsētas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis, uzreiz pēc ugunsnelaimes desmit no evakuētajiem cilvēkiem izvietoti viesnīcā "Placis", kas atrodas Laimdotas ielā 2a. Savukārt pārējie ugunsgrēka rezultātā bez pajumtes palikušie labprātāk izvēlējušies apmesties pie saviem radiem vai draugiem.

Dzīvošanu viesnīcā "Placis" apmaksās pašvaldība, kā to nosaka attiecīgie normatīvie akti. "Tur viņi varēs atrasties piecas dienas, tad dome meklēs citus risinājumus, bet uz ielas viņi nepaliks," solīja Vidauskis.

Kā ziņots, vakar ap plkst.20.30 izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks trīsstāvu kopmītņu tipa ēkā Rīgā, Ieriķu ielā 20. Ēkas trešajā stāvā dega istaba 25 kvadrātmetru platībā un koridors 25 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā strādāja piecas ugunsdzēsēju autocisternas un divas autokāpnes. Īsi pirms plkst.21 ugunsgrēku izdevās lokalizēt.

Kā iespējamais ugunsnelaimes izcelšanās iemesls pagaidām tiek minēts elektroīssavienojums, taču precīzus notikušā apstākļus skaidros policija.

Svarīgākais