Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas balles" rīkotājiem 250 eiro sods piemērots par personalizētu sēdvietu neesamību

© F64, Mārtiņš Zilgalvis

Oktobrī Melngalvju namā notikušās "Rīgas balles" rīkotājiem 250 eiro sods piemērots tāpēc, ka pasākuma apmeklētājiem netika nodrošinātas fiksētas personalizētas sēdvietas, kā to pieprasīja tobrīd spēkā esošie Ministru kabineta noteikumi, informēja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis.

Viņš norādīja, ka konkrētā Ministru kabineta noteikumu par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai redakcija bija spēkā no 10.oktobra līdz 11.oktobrim.

Pēc Sadovska stāstītā, RPP konstatēja noteikumu divu punktu pārkāpumus, proti, netika nodrošināts, ka pasākuma apmeklētāji atrodas fiksētās personalizētās sēdvietās, turklāt blakus sēdvietās atradās vairāk kā divi cilvēki, kas nebija no vienas mājsaimniecības.

RPP pārstāvis norādīja, ka šajā gadījumā jau pasākuma laikā, proti, 10.oktobrī, RPP saņēma informāciju par iespējamiem pārkāpumiem pasākuma norises vietā. Vēlāk, kad tika iegūts pietiekams pierādījumu kopums, tika sākts administratīvā pārkāpuma process, kura laikā pasākuma organizatoram arī tika prasīti paskaidrojumi.

Sadovskis skaidroja, ka pārkāpuma process noslēdzās 23.novembrī, kad tika nolemts piemērot 250 eiro naudas sodu par epidemioloģisko noteikumu pārkāpumu. Ja pasākuma organizatori līdz 16.decembrim nepārsūdzēs piemēroto sodu, tas stāsies likumīgā spēkā.

Biedrības "Royal Events" pārstāve Natālija Tumševica-Ērgle aģentūrai LETA apgalvoja, ka ar iesniegumu par iespējamiem pārkāpumiem "Rīgas ballē" tiesībsargājošajā iestādē esot vērsies kāds nozares konkurents - pasākumu producents. Viņa pieļāva, ka iesniedzējs šādi rīkojies tieši konkurences dēļ.

Tumševicas-Ērgles ieskatā visi nozarē strādājošie ir kolēģi, jo visi mēģina attīstīt Latvijā kultūru, tai skaitā rīkot pasākumus, kuriem ir labdarības mērķi. Biedrības "Royal Events" pārstāve uzsvēra, ka šajā grūtajā laikā vienam otru vajadzētu atbalstīt, nevis sabojāt attiecības.

Viņa uzsvēra, ka, ņemot vērā visus noteikumus un drošības pasākumus, bijis ārkārtīgi grūti pasākumu šogad organizēt. Tumševica-Ērgle pauda, ka izdošanās pēdējā brīdī balli tomēr sarīkot vispār bija uzskatāma par brīnumu.

"Tas prasīja ārkārtīgi daudz enerģijas un spēka. Un tad, kolēģis, kurš mani uzskata par konkurenti, nevis atbalsta kaut vai ar vārdu, bet raksta iesniegumu, iet uz policiju ar sūdzību, uzskatot, ka nav tikuši ievēroti notikumi. Man tiešām trūkst vārdu, es nebiju kaut ko tādu gaidījusi," uzsvēra biedrības "Royal Events" pārstāve.

Tāpat viņa pavēstīja, ka komanda sagatavoja un iesniedza policijai atskaiti, lai norādītu, ka noteikumi bija ievēroti. Rīkotāju pārstāves ieskatā, par to liecina fakts, ka neviens no balles apmeklētājiem nesaslima ar Covid-19.

Jautāta, vai biedrība plāno apstrīdēt piemēroto sodu, Tumševica-Ērgle atbildēja noliedzoši. "Mēs neplānojam to darīt, esmu daudz samaksājusi jau juristiem, es un mana komanda ir nogurusi no atskaišu rakstīšanas policijai. Mēs sodu samaksāsim," viņa solīja.