Covid-19 dēļ Rīgas Vides aizsardzības fonda nākamā gada budžets samazināts 3,4 reizes

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Covid-19 dēļ Rīgas Vides aizsardzības fondam nākamgad gaidāms būtisks finanšu samazinājums, šodien tika informēti Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputāti.

Kā liecina deputātiem iesniegtā informācija, 2020.gadā Rīgas Vides aizsardzības fonda budžets bija nepilni 1,3 miljoni eiro. Savukārt 2021.gadā fonda budžets tiek plānots 374 000 eiro apmērā, kas ir 3,4 reizes mazāk nekā pērn.

Kā komitejas sēdē informēja Vides pārvaldes priekšniece Evija Meģe, fonda ieņēmumi ir tieši atkarīgi no dabas resursu nodokļa ieņēmumiem.

Šogad, saistībā ar Covid-19 pandēmiju un ierobežojošajiem pasākumiem, daudzi uzņēmēji samazina savu saimniecisko darbību, līdz ar to, saistīts ieņēmumu kritums no dabas resursu nodokļa.

Meģe norādīja, ka papildus šiem līdzekļiem 35 000 eiro iecerēts saņemt kā dāvinājumus un ziedojumus.

Mājokļu un Vides komitejas deputāti atbalstīja Rīgas Vides aizsardzības fonda nākamā gada budžeta projektu.

Kā liecina informācija Mājokļu un vides departamenta mājaslapā, Rīgas Vides aizsardzības fonds izveidots 2002.gada janvārī. Fonda mērķis ir efektīvi apsaimniekot līdzekļus, ko pilsēta iegūst no dabas resursu nodokļa.

Fondā uzkrātie līdzekļi izmantojami Rīgas pilsētas pašvaldības plānošanas dokumentos noteikto vides mērķu īstenošanai un dažādu vides aizsardzības projektu, programmu un pasākumu finansēšanai, lai uzlabotu Rīgas pilsētas vides kvalitāti ūdens, gaisa, atkritumu saimniecības u.c. nozarēs.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais