Par "Rīgas siltums" vadītāju ieceļ Talci

AS "Rīgas siltums" padomes šodien sēdē par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju nolēma iecelt līdzšinējo uzņēmuma valdes locekli Normundu Talci, žurnālistiem paziņoja uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (LPP/LC).

Talcis, kurš stāsies līdzšinējā "Rīgas siltuma" vadītāja Āra Žīgura vietā, pienākumus varētu sākt pildīt jau tuvākajās dienās.

Par saviem galvenajiem uzdevumiem Talcis uzskata pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu, kā arī plašāku biokurināmā izmantošanu.

Stepaņenko, kurš ir arī Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs, iepriekš sacīja, ka Talcis izvēlēts lielās pieredzes dēļ. Viņš šajā uzņēmumā strādā 12 gadus, ieņēmis tajā tehniskā direktora amatu un kopš 2004.gada ir valdes loceklis. Talcis jau patlaban reizēm pildot valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus.

Viņš no nākamā "Rīgas siltuma" valdes priekšsēdētāja sagaidot stabilitāti un konsekventu, veiksmīgu Žīgura darba turpinājumu. "Es vēlos, lai uzņēmumā viss turpinātu strādāt kā pulkstenis, lai klienti nemaz nepamanītu pārmaiņas tā vadībā," sacīja Mājokļu un vides komitejas vadītājs.

Žīgurs "Nozare.lv" teica, ka Talcis ir pieredzējis vadītājs - viņš "Rīgas siltumā" iepriekš bijis katlumājas vadītājs, tad dispečeru dienesta vadītājs, tad kļuvis par tehnisko direktoru un pirms sešiem gadiem par valdes locekli. Pēc Žīgura domām, viņš iemantojis cieņu ne tikai uzņēmumā, bet arī citās pilsētas iestādēs, jo viņam kā tehniskās sfēras pārzinātājam nācies daudz komunicēt ar tām.

Kā ziņots, konkursa komisija līdzšinējo "Rīgas siltuma" valdes priekšsēdētāju Žīguru atzina par piemērotāko AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatam.

Pašvaldībai pieder 49% "Rīgas siltuma" akciju, 48,995% akciju pieder Latvijas valstij, kuras intereses pārstāv EM, "Dalkia" pieder 2%, bet "Latvenergo" - 0,005%.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais