Prezentēs Rīgas ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plānu

Lai gan Rīgas enerģētikas dienas 2010 sākās jau septembra pēdējā dienā, Enerģētikas dienu programmas centrālais pasākums ir starptautiskā izstāde Vide un enerģija 2010 Ķīpsalas izstāžu kompleksā. Enerģētikas dienas ilgs mēnesi un noslēgsies ar Enerģētikas forumu 2010.

Rīt Rīgas enerģētikas dienu ietvaros Ķīpsalas izstāžu kompleksā izstādē Vide un enerģija notiks seminārs Pašvaldības ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāns – vadības instruments Mēru pakta saistību izpildei, kurā ar prezentācijām par savu pilsētu izstrādātajiem rīcības plāniem piedalīsies vairāku Eiropas pilsētu pārstāvji. Rīgas ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plānu 2010.–2020. gadam prezentēs Rīgas enerģētikas aģentūras direktore Dr. sc. ing. Maija Rubina. Par energoefektivitātes un atjaunojamās enerģijas pasākumiem savās pilsētās šajā konferencē stāstīs Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Valmieras, kā arī Eiropas zaļās galvaspilsētas pretendentes Salacgrīvas pārstāvji. Šī konference tiek organizēta bez papildu maksas izstādes apmeklētājiem. Savukārt sestdien notiks starptautiska konference Aktuālie pasākumi energoefektivitātes uzlabošanai un atjaunojamo energoresursu izmantošanai, kurā Latvijas un ārvalstu pašvaldību uzņēmumi, uzņēmēji un speciālisti dalīsies pieredzē, kā šīs jaunās tehnoloģijas tiek izmantotas konkrētos projektos, izvērtēti to plusi un mīnusi.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais