Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Tallink pārtrauks kuģa darbību Rīgas-Stokholmas maršrutā

© F64, Oksana Džadana

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" no 2021.gada 1.janvāra pārtrauks kuģa "Victoria I" darbību maršrutos Tallina-Stokholma-Rīga-Stokholma-Tallina un Tallina-Helsinki, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka kopš šā gada rudens kuģis "Victoria I" kursē divos pagaidu maršrutos, nodrošinot papildu kravas pārvadājumu kapacitāti starp Igauniju un Zviedriju un pagaidu vienīgo jūras transporta maršrutu starp Stokholmu un Rīgu. Kopš oktobra kuģis izpildīja arī kruīzus nedēļas nogalēs maršrutā Helsinki-Tallina, kas galvenokārt bija paredzēti klientiem no Somijas.

"Tallink" pārstāvji skaidroja, ka lēmums pārtraukt kuģa "Victoria I" darbību maršrutos Tallina-Stokholma-Rīga-Stokholma-Tallina un Tallina-Helsinki ir saistīts ar Covid-19 izplatības palielināšanos un stingrākiem ceļošanas ierobežojumiem Igaunijā, Somijā, Zviedrijā un Latvijā. Strauji samazinoties pasažieru skaitam, kuģa "Victoria I" darbība ir kļuvusi finansiāli neizdevīga.

Uzņēmums tuvākajā laikā sazināsies ar visiem pasažieriem, kurus ietekmēs minētais lēmums.

Pēc kompānijā šobrīd prognozētā, kuģis "Victoria I" atgriezīsies maršrutā Tallina-Helsinki no 2021.gada 19.februāra, kursējot nedēļas nogalēs.

Jau ziņots, ka Igaunijas prāmju operatora "Tallink Grupp" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 363,639 miljoni eiro, kas ir par 49,7% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt kompānijas zaudējumi sasniedza 81,457 miljonus eiro.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.