Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pašvaldība atpirks zemi Dienvidu tilta ceturtās kārtas projekta īstenošanai

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti atbalstīja četrus lēmumprojektus par nekustamā īpašuma iegādi, kas nepieciešami Dienvidu tilta ceturtās kārtas īstenošanai, izbūvējot Jāņa Čakstes gatvi no Vienības gatves līdz Ziepniekkalna ielai.

Kā informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, pašvaldība iegādāsies nekustamo īpašumu - zemesgabalu daļas Mežkalna ielā 14, Mežkalna ielā 5A, Vienības gatvē 196 un Rītausmas ielā bez numura.

Zemes gabala Mežkalna ielā 14 daļa ir 14 kvadrātmetri, turpretim Vienības gatvē 196 tiks iegādāts 6528 kvadrātmetrus liels zemes gabals.

Rīgas domes Satiksmes departaments informēja, ka projektā "Jāņa Čakstes gatves izbūve no Vienības gatves līdz Ziepniekkalna ielai" būvniecību plānots sākt 2021.gadā. 2022.gadā sekos Jāņa Čakstes gatves izbūve no Ziepniekkalna ielas līdz Valdeķu ielai jeb projekta otrā kārta.

Gala lēmums par zemes gabalu iegādi jāpieņem Rīgas domei.

Jau ziņots, ka Dienvidu tilts tā ievērojamo izmaksu dēļ sabiedrībā tiek dēvēts par vienu no dārgākajiem tiltiem pasaulē. Rīgas pašvaldība tā celtniecībai ņēma kredītu, ko sākotnēji plānoja atmaksāt 20 gadu periodā. Tā izbūves darbi tika sākti 2004.gadā, bet pabeigti 2013.gadā.

Tilta kopējās izmaksas darbu noslēgumā sasniedza ap 570 miljoniem latu jeb vairāk nekā 810 miljonus eiro.