Rīgas Zooloģiskajā dārzā svinēs Plēsēju dienu

Šodien un rīt Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiks svinēta Plēsēju diena, kuras laikā varēs uzzināt visu par šiem interesantajiem dzīvniekiem, informēja Rīgas Zooloģiskā dārza Informācijas un izglītības nodaļā.

Šo gadu Eiropas Zoodārzu un akvāriju asociācija izsludinājusi par Plēsēju gadu ar mērķi pievērst uzmanību tieši Eiropā mītošajiem plēsējiem, tādēļ arī Rīgas Zooloģiskais dārzs sestdien un svētdien no plkst.12 līdz plkst.15 piedāvās izbaudīt Plēsēju dienas.

Šajās dienās interesenti varēs rast atbildes uz dažādiem jautājumiem saistībā ar plēsējiem, piemēram, vai plēsēji pārtiek tikai no gaļas, kur dzīvo krēpjvilki, kā arī varēs uzzināt to, cik augstu tīģeri spēj iezīmēt kokus savā teritorijā.

Rīgas Zooloģiskajā dārzā abas dienas darbosies vairākas darbnīcas - "Krēpjvilku darbnīca", kur varēs atklāt, cik daudz un dažādi ir plēsēji, "Tīģeru darbnīca", kurā varēs iepazīt plēsēju atstātās pēdas un smaržas, un "Lāču darbnīca", kur varēs uzzināt par plēsēju daudzveidīgajām ēdienkartēm.

Apmeklētāji pēc izvēles jebkurā no darbnīcām varēs saņemt speciālas ceļa lapas, kurās būs jāatzīmē pareizās atbildes. Tās varēs uzzināt radošajās darbnīcās pie dzīvnieku mītnēm. Pareizo atbilžu atradēji varēs saņemt arī pārsteiguma balvas.

Nedēļas nogalē Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiks arī demonstrēta pelikānu, žirafu un roņu barošana.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais