Rīgas domes deputāti neapmierināti ar suņu ķeršanu

Uzskatot, ka suņu ķeršana nenotiek pienācīgā kvalitātē, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītājs Dainis Turlais ierosinājis, ka līgums jāpārskata.

Pašvaldība noslēgusi līgumu ar veterināro klīniku Dr. Beinerts par klaiņojošo suņu izķeršanu. Šis pakalpojums domei izmaksā 26,62 latus par vienu suni, bet kopējā summa, par kādu noslēgts līgums, ir 14 733,34 lati.

Līdz septembrim Rīgā noķerti 532 klaiņojošie suņi. Līdz 5. maijam šo pakalpojumu nodrošināja tagadējā biedrība Juglas dzīvnieku aizsardzības grupa, pēc 5. maija – SIA Dr. Beinerts. Konkrēti SIA Dr. Beinerts no 6. maija līdz augusta beigām noķērusi 270 suņus.

D. Turlais uzskata, ka suņi tiek ķerti ķērājiem izdevīgā laikā, nevis tad, kad tas tiešām ir nepieciešams. Gan Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā, gan veterinārajā klīnikā pieejamā informācija liecina, ka ar ķērājiem pa tālruņiem 67288539, 26539900, 25473333 var sazināties no pulksten 8 līdz 21 septiņas dienas nedēļā. Veterinārā klīnika strādā diennakti, un līgumā, kā noskaidroja Neatkarīgā, konkrēts darba laiks suņu ķeršanai nav precizēts. Tomēr cilvēkiem, kuri mēģinājuši izsaukt suņu ķērājus, paskaidrots, ka naktī to izdarīt nevar. Arī Mājokļu un vides departamentā, kas noslēdzis līgumu, viņiem norādīts, ka naktī ķērāji nestrādā. Šobrīd var ieteikt par klaiņojošiem un agresīviem dzīvniekiem informēt policiju, diemžēl arī tur attieksme ne vienmēr ir pretimnākoša.

D. Turlais komitejas sēdē citiem deputātiem minējis piemērus par suņu ķērāju bezdarbību, piemēram, agresīvu suni, kurš neizlaiž pircējus no veikala. Tāpēc viņš norādījis: "Ja mums neizdosies vienoties ar SIA Dr. Beinerts par nosacījumiem, kas ir izdevīgi vispirms pilsētai un tās iedzīvotājiem, mēs meklēsim jaunus sadarbības partnerus.