Rīgā kādā aptiekā aizmieg piedzēries norvēģu tūrists

Rīgas Pašvaldības policijas Tūrisma policijas nodaļas darbinieki vakar saņēma informāciju par kādu personu, kura reibuma stāvoklī aizmigusi aptiekā pie galdiņa.

Aptiekā policijas darbinieki sastapa vīrieti pamatīgā reibumā, ar kuru sazināties bija problemātiski valodu neprasmes un alkohola reibuma dēļ. Vīrietis bija ģērbies sezonai neatbilstoši, plānās drēbēs un savu apmešanās vietu Latvijā norādīt nevarēja, nra.lv informēja Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Policijas iecirknī, kur reibuma pakāpes tests personas izelpā uzrādīja trīs alkohola promiles, vīrietis pēc laika atžirga un paskaidroja, ka ir Norvēģijas pilsonis, uz Latviju atbraucis atpūtā un bija pateicīgs par policijas rūpēm viņa drošībai.

Vīrietim izskaidrota pārkāpuma būtība un sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī, ko aizturētais atzina un piemēroto sodu bija gatavs apmaksāt nekavējoties.

Latvijā

Policistiem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem, ieslodzījuma vietās nodarbinātajiem, Nodokļu un muitas policijā nodarbinātajiem plānotā atlīdzības paaugstināšana ietvers arī jaunu piemaksu 300 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas par noteikto funkciju un uzdevumu izpildi, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijā.