Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Dzīvokļu iepirkuma konkursā uzvar firma, kas dāsni ziedojusi partijām

SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" iepirkuma konkursā par dzīvokļu iegādi Rīgā uzvarējušās firmas SIA "Arčers" valdes loceklis Kaspars Garkanis konkursa norises laikā ziedojis ievērojamas summas Rīgas domē pārstāvētajām parijām "Jaunais laiks" (JL) un "Par labu Latviju" (PLL).

JL ziedojumā saņēmis 18 000 latu, bet PLL - 10 000 latu. Kā ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga", par projekta īstenošanu līdz šim balsojusi ne viens pašvaldības valdošā koalīcija, bet arī JL.

Kā ziņots, Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti 6.oktobrī nolēma atļaut pašvaldības SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" no privātuzņēmuma iepirkt 220 gatavus dzīvokļus par 7,8 miljoniem latu. Dzīvokļu iepirkšanu iepriekš atbalstīja Mājokļu un vides komitejas deputāti, bet gala lēmums būs jāpieņem domes sēdē.

Ir noslēdzies augusta sākumā "Rīgas pilsētbūvnieka" izsludinātais konkurss par būvniecības stadijā esošu vai pabeigtu nekustamo īpašumu atlasi Rīgas pilsētas dzīvojamā fonda attīstībai. Konkursā saņemti divu interesentu piedāvājumi, no kuriem tikai vienas kompānijas - SIA "Arčers" - iesniegums atbilda nolikuma prasībām. Otrs pretendents piedāvāja nekustamo īpašumu, kas atrodas ārpus Rīgas.

"Arčers" piedāvā divas nepabeigtas desmitstāvu mājas ar 220 dzīvokļiem Ziepniekkalnā, Valdeķu ielā 58b. Šajās ēkās kopā būs 110 vienistabas dzīvokļi, 70 divistabu dzīvokļi un 40 trīsistabu dzīvokļi. Kopējā piedāvājuma cena ir 7,8 miljoni latu. Ēku būvniecība ir iesākta. Ir akceptēts tehniskais projekts un pabeigta nulles cikla būvniecība.

Dzīvokļu būvniecība par saviem līdzekļiem būs jāpabeidz uzņēmumam "Arčers". Pašvaldība par dzīvokļiem norēķināsies tikai tad, kad tie būs gatavi, nodoti ekspluatācijā un atbildīs visām "Rīgas pilsētbūvnieka" prasībām.

Raidījums atzīmē, ka nozares speciālistus aizdomīgus dara, ka konkursā pat krīzes laikā pieteicies tik niecīgs pretendentu skaits, paužot aizdomas, ka bija noteiktas pārāk šauras prasības, kurām reāli spējis kvalificēties tikai viens pretendents. "Arčers" šo nekustamā īpašuma projektu nemaz nebija sācis attīstīt, bet gan nopircis no kādas firmas pēc dzīvokļu iepirkuma konkursa izsludināšanas.

Tagad JL gan mainījusi nostāju un partijas Rīgas domes frakcija paudusi neizpratni par SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" iepirkuma konkursa prasībām par dzīvojamo māju Valdeķu ielā 58 ar 220 dzīvokļiem Rīgā iepirkumu. Frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Olafs Pulks (JL) aģentūru LETA informēja, ka Rīgas domes deputāti nākamnedēļ iztaujās SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" valdes priekšsēdētāju Ivaru Gateru (TB/LNNK) par plānoto iepirkumu.

JL deputāti vēlas precizēt atklātā konkursa nolikumā iestrādāto prasību pamatojumu. Viņuprāt, prasības, ka ēkai jābūt ne mazāk kā pieciem stāviem un ka ēkas ekspluatācijā nodošanas laiks ir ne agrāk par 2009.gada 1.janvāri, rada bažas par "ļoti specifiski" sarakstītu konkursa nolikumu. Tāpat JL deputāti vēlas noskaidrot, vai, izsludinot konkursu, vienīgi SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" mājaslapā, tas uzskatāms par pietiekami plaši izsludinātu un pieejamu visiem uzņēmējiem.