Zoodārzu sestdien apmeklējuši 612 cilvēki ar vārdu vai uzvārdu no dzīvnieku pasaules

Šajā nedēļas nogalē Rīgas Zooloģiskais dārzs svin savu 98.dzimšanas dienu, piedāvājot izstaigāt zvēru dārzu par puscenu tiem cilvēkiem, kuru vārds vai uzvārds saistīts ar kāda dzīvnieka nosaukumu. Pašlaik līderpozīcijās izvirzījušies Gulbji.

Sestdien zoodārza kasēs savus dokumentus uzrādīja 612 "dzīvniecisko" vārdu un uzvārdu nēsātāji, pārstāvot 82 dažādas dzīvnieku sugas - 26 zīdītāji, 35 putnu, desmit kukaiņu un deviņas zivju sugas.

Ieradušās bija arī Zirnekļu un Vēžu ģimenes, taču pēc sestdienas rezultātiem pārliecinošā vadībā un pirmajā pieciniekā izvirzījušies Gulbji, Vilki, Vanagi, Zaķi un Dzērves. 2009.gadā visčaklākie zoodārza draugi bija Zaķi, Brieži, Gulbji, Vilki un Vanagi, aģentūru LETA informēja Zoodārzā.

Kāds rezultāts būs šogad, vai Zaķi spēs izvirzīties atkārtoti pirmajā vietā, to varēs uzzināt jau rīt, kad būs apkopoti svētdienas rezultāti.

Zoodārzs atgādina, ka vēl šodien, pierādot sava vārda vai uzvārda saistību ar dzīvnieka nosaukumu, - ieejas biļešu cenai tiek piemērota 50% atlaide. Ja dzīvnieku nosaukums ir gan vārdā, gan uzvārdā, ieeja zoodārzā bez maksas. Ja vārda un dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad papildus der nokopēt atbilstošo vārdnīcas lapu, kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu.

Latvijā

Speciālos avio līgumreisus valsts amatpersonas varēs izmantot gan ārkārtas situācijās vai izņēmuma stāvoklī, gan gadījumos, kad regulārie komercreisi ir jāgaida ilgāk par 12 stundām pirms vai pēc apmeklējamā pasākuma, paredz Valsts kancelejas (VK) izstrādātie grozījumi regulējumā par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Svarīgākais