Līdz septembrim Rīgā noķerti 532 klaiņojošie suņi

Šogad līdz septembrim Rīgā noķerti 532 klaiņojošie suņi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes Dzīvās dabas resursu nodaļas vadītāja Lana Puntusa.

Līdz 5.maijam suņu ķeršanas pakalpojumu Rīgas pašvaldībā nodrošināja biedrība "LKF Dzīvnieku aizsardzības grupa", kas tagad pārdēvēta par biedrību "Juglas dzīvnieku aizsardzības grupa". No 1.janvāra līdz 5.maijam šī pakalpojuma sniedzēji Rīgā noķēruši 262 suņus.

Savukārt no 6.maija Rīgā klaiņojošo suņu izķeršanu veic SIA "Dr.Beinerts", ar kuru uz pašvaldības izsludinātā iepirkuma pamata Mājokļu un vides departaments noslēdzis līgumu par klaiņojošo suņu izķeršanu pilsētas administratīvās teritorijas robežās, nogādāšanu uz veterinārajām klīnikām un pilsētas apmaksātu patversmi.

SIA "Dr.Beinerts" no 6.maija līdz augusta beigām Rīgā noķērusi 270 suņus.

Iedzīvotāji, kuri vēlas informēt par klaiņojošiem suņiem, aicināti zvanīt Rīgas Pašvaldības policijai, kas sazināsies ar suņu ķērājiem, aģentūrai LETA sacīja Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš (ZZS).

Viņš pastāstīja, ka notvertie suņi tiek nogādāti Rīgas pašvaldības patversmē "Līči", taču, ja tajā dzīvniekiem attiecīgajā brīdī nav vietas, tie uzturas SIA "Dr.Beiners" klīnikā.