Pārtraukta jaunu klientu uzņemšana Rīgas Bērnu un jauniešu centra Krīzes centrā

© Pixabay

Covid-19 dēļ pārtraukta Jaunu klientu uzņemšana Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra Krīzes centrā, informēja Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Sestdien, 31.oktobrī, Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra Krīzes centra Maskavas ielā 178 audzinātajai tika konstatēta Covid-19 saslimšana. Notika starpinstitucionālā attālinātā sanāksme par turpmāko rīcību.

Rīgas domes Labklājības departaments noteica izolāciju visām kontaktpersonām. Vēlāk, iesaistoties Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC), izolācija noteikta Krīzes centros Maskavas ielā 178, kā arī Burtnieku ielā 37, kur atradās kontaktpersonas.

Sestdien tika veikti Covid-19 testi 13 bērniem un diviem darbiniekiem, kurus SPKC noteica kā tuvākās kontaktpersonas, savukārt pirmdien no SPKC saņemti negatīvi rezultāti visos gadījumos.

Krīzes centros Maskavas ielā 178 un Burtnieku ielā 37 ir jāievēro 14 dienu izolācija. Jaunu klientu uzņemšana pašlaik nenotiek.

Rīgas domes Labklājības departaments jau sestdien risināja jautājumu par krīzē nonākušu bērnu izmitināšanu, nepieciešamības gadījumā sociālo atbalstu ir gatavi sniegt gan Pierīgas, gan attālāki krīzes centri Talsos un Valmierā.

Šobrīd Rīgas domes Labklājības departamentā un sešās pakļautības iestādēs darbs tiek nodrošināts pastiprinātas drošības apstākļos, ievērojot SPKC norādījumus.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais