Notiks Bērnu slimnīcas teritorijas sakopšanas talka

Šodien Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā notiks teritorijas sakopšanas talka, informēja labdarības projekta "Lielie bērnu slimnīcai" pārstāvji.

Talka ir ieplānota kā iniciatīvas "Lielie bērnu slimnīcai" kulminācijas pasākums, kura laikā notiks arī citas aktivitātes.

Kā ziņots, labdarības projekts "Lielie bērnu slimnīcai" tika izveidots, lai vāktu ziedojumus Bērnu slimnīcas vajadzībām.

Projekta laikā līdz šim brīdim uz maksas tālruni ir piezvanījuši gandrīz 1000 cilvēki, bet Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas palīdzības kontā ir ieskaitīti vairāk nekā 1200 latu, informēja labdarības projekta pārstāvis Gunārs Klēģers.

Cilvēki arvien vairāk sākuši ziedot arī mantas slimnīcas vajadzībām, piemēram, ir ziedots rakstāmgalds, kancelejas preces, videomagnetofons, rotaļlietas bērniem un citas lietas.

"Tas tikai iedvesmo turpmākajai darbībai, jo vajadzību bērnu slimnīcai ir tiešām daudz, un talka ir tikai sākums," stāstīja Klēģers.

Kā ziņots, līdzekļi tiek vākti, jo slimnīcas teritorijā nepieciešams pabeigt Vecāku mājas atjaunošanu, kam trūkst 50 000 latu, vajadzīgs remonts Infekcijas slimību nodaļā, slimo bērnu māmiņām jāsarūpē īpašas gultas, jāpapildina finanšu rezerves fonds ārkārtas gadījumiem, kā arī jāsarūpē dažādas mēbeles.

Projekta pārstāvji uzsver, ka "Lielie bērnu slimnīcai" nav sabiedriska organizācija, tas nav mārketinga projekts un iniciatīva nav starpnieki ziedojumu vākšanā. Ziedojumu saņēmējs ir Bērnu slimnīcas atbalsta fonds, kas nodrošina caurskatāmu šo līdzekļu izlietošanu.