Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Testē kontaktpersonas Saeimā ar Covid-19 saslimušajam darbiniekam

© F64, Vladislavs Proškins

Saistībā ar konstatēto Covid-19 saslimšanas gadījumu kādam Saeimas darbiniekam ir sākta viņa kontaktpersonu testēšana, informēja parlamenta Preses dienestā.

Saeimā ir saslimis viens no Juridiskās komisijas darbiniekiem.

Kā apstiprināja Saeimas Preses dienestā, vienam no Saeimas darbiniekiem 29.oktobrī ir apstiprināta saslimšana ar Covid-19. Šī persona pašlaik esot vienīgā, kas parlamentā pašlaik slimo ar Covid-19.

Saistībā ar šo saslimšanu Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir sācis epidemioloģisko izmeklēšanu, un Saeimas Administrācija ir sniegusi nepieciešamo atbalstu un informāciju, lai identificētu ar šo saslimšanas gadījumu saistītās tuvās kontaktpersonas, un ir sākta šo personu testēšana uz Covid-19, norāda parlamentā.

"Ir veikta to telpu, tostarp koplietošanas telpu, dezinfekcija, kurās ikdienā uzturējies saslimušais darbinieks. Saeima turpinās sadarbību ar SPKC un veiks nepieciešamās darbības, lai apzinātu un novērstu infekcijas tālākas izplatīšanās riskus, tostarp sniegtu nepieciešamo atbalstu papildu testu veikšanai, ja šāda nepieciešamība rastos epidemioloģiskās izmeklēšanas gaitā," skaidro Preses dienestā.

Respektējot ikvienas personas tiesības uz privāto datu neaizskaramību, Saeimā norāda, ka nepubliskos tādu informāciju, kas ļautu identificēt personu, kuru skārusi saslimšana, kā arī tādu informāciju, kas varētu norādīt uz to personu loku, kuras varētu būt skārusi saslimšana.

Ievērojot aktuālo epidemioloģisko situāciju, Saeimas sēdes patlaban notiek attālināti platformā e-Saeima, arī Saeimas komisiju sēdes un darbinieku darbs tiek organizēts pēc iespējas attālināti, pauž parlamenta pārstāvji.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Saeimā tiek ievērotas noteiktās fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības prasības un piesardzības pasākumi un parlamentā nav atļauts uzturēties personām, kurām ir noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai ir kādas elpceļu slimības pazīmes, piemēram, paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums vai elpas trūkums.

Kā ziņots, Saeimas Juridiskās komisijas deputāti no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ir pašizolācijā saistībā ar Covid-19 konstatēšanu kādam komisijas darbiniekam, informēja JKP pārstāvji.

Partiju komisijā pārstāv komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs (JKP) un deputāts Jānis Butāns (JKP). JKP komisijā esošie deputāti ir nodevuši Covid-19 testus. Pēdējo reizi kontaktēšanās ar darbinieku notika pagājušās nedēļas vidū, norāda partijā.

Jurašs pavēstīja, ka ir pašizolējies un turpina darbu no savas dzīvesvietas attālināti. Pēc testu rezultātiem varēs spriest par to, vai nepieciešams veikt korekcijas turpmākajos darba organizācijas plānos Juridiskajā komisijā, skaidroja komisijas vadītājs.