Rīgas apgabaltiesā cilvēks, kam palicis slikti, ātro palīdzību gaida 20 minūtes

Pie apsūdzētā, kurš šodien Rīgas apgabaltiesā noģība sprieduma pasludināšanas brīdī, Neatliekamā medicīniskā palīdzība ieradās ne ātrāk kā 20 minūtes pēc izsaukuma, novēroja aģentūra LETA.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) aģentūrai LETA pastāstīja, ka izsaukums dienestā saņemts plkst.14.23 un plkst.14.24 brigāde jau izbrauca uz notikuma vietu. Plkst.14.32 jau brigāde bija ieradusies ēkā un pēc pāris minūtēm - pie pacienta.

NMPD pārstāve Laura Bundule arī pastāstīja, ka ātrās palīdzības brigādēm pie pacientiem pilsētas robežās būtu jāierodas, lielākais, 15 minūšu laikā, bet ārpus tām - 25 minūšu laikā. Lielākoties NMPD iekļaujoties šajā laikā.

Savukārt aģentūra LETA ir fiksējusi, ka plkst.14.13 tiesas sēdē jau bija pasludināts pārtraukums, lai sagaidītu mediķus. Konvoja darbinieki, kuri atradās tiesas zālē, informāciju par to, ka nepieciešama mediķu palīdzība, kolēģiem pa rācijām bija nodevuši vēl pirms šī pārtraukuma izsludināšanas.

Kā aģentūra LETA uzzināja NMPD, ātrā palīdzība uz tiesu namu devusies, pamatojoties uz izsaukumu, kas saņemts no tiesas sēžu sekretāres. Viņa zvanījusi uz tālruni 112, bet 112 operators viņu savienojis ar NMPD.

NMPD pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA uzsvēra, ka dienests ir darījis visu, kas bijis tā spēkos, un rezultātā mediķi notikuma vietā ieradušies operatīvi. Bukša atzīmēja, ka nevar komentēt, cik ātri pēc cilvēka noģībšanas ātrā palīdzība reāli ir izsaukta un cik starpposmi bijuši, līdz NMPD saņēmis šo informāciju.

Kā ziņots, noģībušais bija Jānis Ozoliņš, kurš apsūdzēts krimināllietā par 2008.gada nogalē Mārupē notikušo drošības risinājumu kompānijas "G4S Latvia" inkasenta slepkavību un aptuveni 300 000 latu nolaupīšanu no inkasācijas automašīnas.

Spriedums tika pasludināts tiesu namā, kas atrodas Rīgā, Abrenes ielā.

Ozoliņš noģība pēc tam, kad tiesa paziņoja, ka viņš atzīts par vainīgu un sodīts ar 13 gadu cietumsodu. Vēl diviem apsūdzētajiem tiesa piesprieda 11 un desmit gadu cietumsodu.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais