Rīdziniekus aicina nenokavēt mācību pabalsta saņemšanu

Rīgas domes Labklājības departamentā jau 4730 rīdzinieku saņēmuši pašvaldības piešķirto pabalstu mācību līdzekļu iegādei. To var izdarīt līdz 31. oktobrim, tāpēc tie iedzīvotāji, kuriem pabalsts pienākas, tiek mudināti nenokavēt noteikto termiņu. Pabalsta apmērs ir 25 lati katram skolēnam ģimenē.

Labklājības departamenta iedzīvotāju informēšanas sektora vadītāja Lita Brice norāda, ka pabalstu mācību līdzekļu iegādei piešķir Rīgas domes saistošo noteikumu Noteikumi par Rīgas pilsētas pašvaldības sociālajiem pabalstiem noteiktajā kārtībā. Tiesības saņemt pabalstu ir ģimenēm, kuras deklarējušas savu pamata dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā 12 mēnešu pirms pabalsta pieprasīšanas un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 135 latus katram ģimenes loceklim, kā arī atbilst pārējiem šo saistošo noteikumu kritērijiem.

Pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu un nav stājies laulībā; sociālās korekcijas klašu audzēkņiem (bez vecuma ierobežojuma).

Lai saņemtu pabalstu, bērna likumiskais pārstāvis vai bērns līdz 31. oktobrim Rīgas Sociālajā dienestā atbilstoši deklarētajai pamata dzīvesvietai iesniedz rakstisku iesniegumu, izglītības iestādes izziņu par to, ka bērns mācās iepriekšminētajā mācību iestādē, aizpilda iztikas līdzekļu deklarāciju, kā arī uzrāda personu apliecinošu dokumentu.

L. Brice stāsta, ka lielākā daļa rīdzinieku pabalstu izņēmuši jau pirms skolas sākuma, tomēr, iespējams, kāds dažādu iemeslu dēļ vēl ir aizkavējies, tāpēc lūgums neatlikt dokumentu iesniegšanu uz pēdējo brīdi. Ja cilvēkiem radušās neskaidrības par pabalsta saņemšanu, informāciju var iegūt, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

***

UZZIŅAI

PABALSTU IZSNIEDZA

2009. gadā – 4659 rīdziniekiem.

2009. gadā šim pabalstam izlietoti 175 390 latu no Rīgas domes budžeta līdzekļiem.

2010. gadā līdz 1. oktobrim pabalsts mācību līdzekļu iegādei izmaksāts 4730 rīdziniekiem, kopumā 118 250 latu apmērā.

Svarīgākais