Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kur palika Tērbatas ielas augi?

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Daudzi augustā vaicāja, kāds liktenis lemts augiem, kas mēnesi priecēja cilvēkus uz Tērbatas ielas, kad tā atpūtās no automašīnām. Tika apsolīts, ka visiem zaļajiem varoņiem tiks gabaliņš īstas zemes Rīgas apstādījumos.

Stāsta SIA "Rīgas Meži" daļas "Dārzi un parki" Pārdaugavas iecirkņa vadītāja Dace Bruģe: "Projektam "Tērbatas vasaras iela" Rīgas parku dārznieki sagatavoja 400 augu kompozīcijas un noīrēja 100 kokus. Augi katru rītu tika sakopti, pabaroti un aplaistīti. Kad pasākums beidzās, īrētie koki tika aizvesti atpakaļ uz "Klīvēm", bet ap 2000 augu un 500 krūmu atguva spēkus Pārdaugavā. Pa šo laiku parkos un skvēros tika sagatavotas jaunas dobju vietas un šonedēļ teju visi augi jau sastādīti."

Jau tagad modernas graudzāles vairākās vietās izdaiļo Māras dīķa apstādījumus. Hortenzijas, sniegogas un Lemuāna jasmīni papildina stādījumus Arkādijas parkā. Sniegogas sastādītas arī nesen atjaunotajā Jaunatnes dārzā. Uzvaras parkā sagatavota jauna dobe dažādu lakstaugu kompozīcijas veidošanai. Nordeķu parks iegūs jaunu Vanhuta spireju grupu, Dzegužkalna centrālās daļas augu kompozīciju papildinās klinšrozītes.

Stādījumu papildināšana notiek arī centra parkos - Kanālmalas apstādījumos, Kronvalda parkā un citur.

Daļa augu vēl gaida pagaidu novietnē, tāpēc darbi aktīvi turpinās.