Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Apkures pieslēgšanu masveidā "Rīgas namu pārvaldnieks" varētu sākt oktobrī

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Apkures pieslēgšana pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) apsaimniekotajām mājām masveidā varētu sākties oktobra sākumā, informēja uzņēmuma pārstāvis Krists Leiškalns.

Saskaņā ar ilgtermiņa meteoroloģisko prognozi, šobrīd varot prognozēt, ka centralizēta apkures pieslēgšana sāksies oktobra sākumā.

Leiškalns uzsvēra, ka RNP rūpīgi seko līdzi laika apstākļu izmaiņām un gadījumā, ja strauji paliks aukstāks, apkures sezona tiks sākta ātrāk.

Jau ziņoja, ka RNP valde nolēmusi segt parādu par iepriekšējo apkures sezonu, tādējādi plānots nodrošināt RNP pārvaldīšanā esošo māju pieslēgšanu apkurei. Klientu parādi RNP par siltumenerģiju aizvadītajā apkures sezonā veido 2,6 miljonus eiro un tiks segti finansēti no uzņēmuma ieņēmumiem un peļņas.

Tas gan nenozīmējot, ka parādniekiem šie parādi nebūs jāatmaksā, jo RNP aktīvi turpinās strādāt pie parādu piedziņas no klientiem.

RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis norāda: "Mums bija jāpieņem sarežģīts, bet mūsu klientu interesēm atbilstošs lēmums par apkures pieslēgšanu. RNP, kā uz klientu orientētam pārvaldniekam, ir jāspēj nodrošināt visus pakalpojumus, jo lielākā daļa klientu godprātīgi maksā par saņemtajiem pakalpojumiem un viņiem nav jāsaskaras ar neērtībām tādēļ, ka ne visi kaimiņi godprātīgi izturas pret saņemto pakalpojumu apmaksāšanu. Pakalpojumu, tostarp siltumenerģijas, nepārtraukta nodrošināšana klientiem bija mans uzstādījums no pirmās darba dienas. Tas, ka esošie normatīvie akti nav efektīvi cīņā pret nemaksātājiem, rada papildus grūtības visiem pārvaldniekiem, bet tas nedrīkst būt attaisnojums nenodrošināt pakalpojumu."

Pirmā RNP daudzdzīvokļu ēka apkurei tika pieslēgta 11.septembrī.